Translate

15 března 2013

Severne od brehu Kolumbie ...

Z Holandskych Antil je to do Panamskeho kanalu asi 700NM. Musi se plout mirnou oklikou nejprve na sever a teprve potom na jihozapad. Duvodem jsou melke pobrezni vody Kolumbie, kde se stretavaji dva silne morske proudy opacnych smeru a pasatovy vitr. Vysledkem jsou velke a nepravidelne vlny. Navic sem pasaty z celeho karibiku prinaseji ruzne plovouci klady a vubec neporadek. Clovek si trasu prodlouzi o pul den plavby, ale usetri si radu neprijemnosti. Doporuceni v pilotech pro tuto oblast je drzet se 1000m linie hloubky severne od brehu Kolumbie.

Tak i jsme se drzeli techto rad a z Curacaa zamiri nejprve severne nad Arubu a ted uz mirime na zapad a kopirujeme neviditelnou linii kilometrove hloubky. Perla pluje rychle, ale houpe ... tak se nam po delsi houpaci pauze nevyhlo krmeni ryb. Ty nam to odplatily utokem letajicich ryb. Pouceni minulymi zkusenostmi je vsechny poctive sbirame a budou z nich zavinace a pripadne fishburger.

Je uplne tmava noc, srpek mesice zasel uz kratce po devate, tak je to trochu mene vesele nez, kdyz mesic sviti jko ve dne, kazdy den ale bude svitit dele a vice, takze jak se budeme blizit k Paname, tak bude veseleji.

Pozdrav z Oceanu zasila posadka Perly

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat