Translate

12 března 2013

Pozdrav ze zajímavého ostrova Curacao ...

tentokrát zdravíme z druhého a největšího ostrova Holandských Antil - Curacoa. Ten je podstatně větší než Bonaire a to s sebou nese vše ostatní. To lepší i to horší. Loď máme zakotvenou v rozsáhlém zálivu Spanish Waters. Ten je přístupný úzkým mělkým kanálem. Jakmile jsme propluli dovnitř, ocitli jsme se v relativně mělkém a členitém "jezeru" s mnoha vilami, resorty a marínami. My jsme zakotvili na jednom ze čtyřech vyhrazených míst.

Hned po zakotvení jsme se vypravili autobusem proclít do hlavního města Willemstad. To je velice zajímavé město. Nejen, že hraje všemi barvami a v mnoha aspektech připomíná Holandská města, ale hlavně se skládá ze dvou částí (Punda a Otrobanda) oddělených širokým kanálem přes který vede pontonový otevírací most. Všude na ulici se prodává ovoce a suvenýry, jsou tu restaurace a obchůdky.

Proclení i imigrační jsme zvládli a ve městě jsme se po setmění nezdržovali. Dnes jsme vyrazili hned ráno zpátky nasát atmosféru. Vzhledem k proclívání atd. jsme se rozhodli odplout až ve čtvrtek brzy ráno. Dnes já Internetuji a Pája si užívá obchůdků, zítra budeme nakupovat jídlo na cestu na Panamu.


Mnoho pozdravů domů posílá posádka Perly,

Petr a Pája

Žádné komentáře:

Okomentovat