Translate

10 května 2013

Zdravíme opět z paluby Perly z Peurto Ayora … jak bylo na Los Tuneles

včera večer jsme dorazili po dvouhodinovém hopsání domů na Perlu. Počkala tady na nás. Byl jsem tak rád, že ji vidím v pořádku. Vedle nás stojí Supermolli. Včera večer jsme už stihli večírek na rozloučenou na katamaránu La Medianotche a potkali tam další jachtaře, tentokrát z velké plachetnice Lady Emily, která také míří na Markézy.

No jak jsme se vlastně měli na Isabele. Super, super, vůbec se mi na od lachtanů, leguánů a tučňáků nechtělo. Řekněte mi kde jinde na světě najdete bar na pláži, kde 10 cm od vás spí lachtan a o metr dále parta leguánů .... je to fakt neuvěřitelné.
Ve středu jsme se nešli potápět a místo toho jsme jeli na výlet na místo zvané Los Tuneles. Je to absurdní krajina vytvořená lávou v moři, tunely, mosty, atd. Fakt nádhera. Po cestě tam jsme vidli mantu, tak nám zastavili a my jsme nahopsali do vody a fakt jsme se s ní koupali. Zrovna se ládovala planktonem, byla veliká a krásná. V los tuneles při šnorchlování želvy, žraloci, tučňáci a lachtani ...mazec.
Viděli jsme námluvy buřňáků ... já se z nich fakt picnu, pískají a třou si zobáky. Mají úplně modré nohy. Koukněte do fotek v albumu Galapágy.
Náš pobyt na Isabele jsme zakončili včera výletem na kolech ke zdi nářků. Byl to super výlet, mangrovové porosty, smíšená sladko-slaná voda, kaktusy ...
No a dnes už nám začíná dřina, už se musíme připravit na odjezd.

Do čech zdraví posádka Perly