Translate

26 května 2013

Blizime se k druhe uplute 1000... trinacty den preplavby

Zdravime srdecne domu.

Sviti nam na plotru HIVA OA 1100NM, to znamena, ze nekdy v noci budeme mit za sebou druhou tisicovku mil. Doposud nam Ocean i vitr velice praly a tak jsme ty dve tretiny cesty urazili za necela dva tydny, to je super.

Jenze pri pohledu na predpoved mi nam uz zase tak ejchuchu neni. Jak bych si tentokrat pral, aby se nevyplnila. Predpoved totiz rika, ze nas ceka az do patku velmi slaby nebo zadny vitr ... Zaroven jsme prekrocili nejakou pomyslnou caru a proud se mirne otocil proti nam, coz zveda vlny. Ty pro jistotu prichazeji ze tri stran, tak kdo z vas nekdy plul, tak si dovedete predstavit tu Matejskou pout, koletoce a houacky a horskou drahu dohromady.

Ale drzime se statecne. Stejne tak se drzi nase kormidlo, tedy alespon doufam, ze to tak je. Jedeme nasi oblibenou konfiguraci plachet - jen gena a stale se drzime kolem 6 uzlu. Za vcerejsek jsme upluly 147NM.

Nase zname lode, ktere jsou uz pred nami jsou v motorovaci vzdalenosti od Markez, lhal bych, kdybych rikal, ze jim nezavidim, nam k tomu zbyva asi 600NM. Je tady rada lodi s mensimi nebo vetsimi prusvihy, ale zda se, ze vsichni zvladaji a jsou si pripraveni pomoc. To musim rict, ze je super. Jachty si vzajemne nabizi naftu, nebo jinou pomoc.

Myslel jsem si, ze me to bude stvat, ze budeme ve spojeni s jinymi lodemi, ale naopak, tesim se kazdy den na zpravy od nekoho z nich, jsou to vesmes skandinavske nebo nemecke lode, super lidi, rodiny s detmi nebo pary, nebo i profici.

Tak posilame domu mnoho Oceanskych pozdravu,

posadka Perly.

POS 07°42.183'S:120°31.677'W @ 2013/05/26 1530 UTC

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat