Translate

20 května 2013

Sesty den preplavby Galalapagos - Marquesas

.. hej ho, dneska byla krasna nedele. Plujeme stale velmi svizne se snesitelnymi vlnami. Hodnota noveho rekordu za 24 hodin je 192NM. Kluci, co s nami pluli pres Atlantik vedi, ze to je hooodne. Za preplavbu Atlantiku jsme meli rekord 167NM.

A hlavne jedeme dal beze zmeny s 2 refy na hlavni plachte (plocha zmensena asi na 1/3) a plnou genou.

Ted vecer prisly nejake mraky a s tim se nam vitr trochu toci, zesiluje a zeslabuje, tak jsme po dvou dnech museli dokonce sahnout na Wolfganga (nase vetrne kormidlo). Ale az to prejde tak zase pofrcime.

.. a jak to dopdlo s Paji nedelni babovkou? No je na stole, bananova, luxusni, mnam. Zaroven paja napekla i cerstve rohliky a ty jsou taky superparadni, pekne jsem se nacpal. To vite po 5 dnech bez peciva je rohlik lepsi nez fishtek ... ten jsme pro prejedeni odlozili na zitra.

Museli jsme prehodit veci ze spodni lednice do druhe s vrchnim plnenim. Jsme ponekud nakloneni a kdykoliv jsme otevreli lednici vypadl na nas jeji obsah. To se nam s tou druhou nestane, tedy do doby, nez se obratime vzhuru nahama ...

Jinak cteme o Polynesii a tesime se cim dal tim vic. Mezi tim lenosime, chytame lelky nebo dospavame probdele noci. Poslouchame cimrmany a jine mluvene slovo. je to tezka prace tohle jachteni.

Zdravime z Oceanu

At 20130520 020626 UTC @ 04*37.36S:103*46.90W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat