Translate

16 května 2013

Druhy den - slaby vitr, knedliky a babovka

Ahoj domu z Oceanu.

Noc jsme promotorovali. A rano jsme statecne motor vynuli a jedeme, spis se plizime na plachty. Vcera jsme upluli asi 100NM, dnes je to slabe, od rana jen asi 40NM, nase standardni cestovni rychlost by mela byt asi 140-160NM za den. Vitr fouka slaby a jeste misto z jihovyhodu, jak bylo v predpovedi, fouka ze zapadu a to je pro nas zadak, takze fakt trapeni, placani plachet, zadna radost. Tentokrat mame ale velice priznivy rovnikovy jizni proud, ktery tece presne na zapad. Ten nam pomaha. Kez by mu to vydrzelo, zrovna koukam, ze zeslabl. Mirime trochu jizneji, jednak abychom vubec pluli a druhak proto, ze jizneji by mel byt silnejsi vitr. Ted to zrovna vypada, ze trochu pridal, snad mu to vydrzi.

Ryby neberou a ani se nikde neukazuji, jen obcas burnaci letaji okolo. Navinul jsem novy vlasec a upravil navazce. Je to tedy jen otazka casu, nez budeme mit na udici nejakou doradu nebo tunaka.

Nalada na palube je i pres slaby vitr dobra. Je to diky dostatku ovoce a jinych dobrot. Mame odsolenou vodu, dobite baterky a plavba je celkem klidna. Ja jsem dnes pachal k obedu knedliky se zelim a Paja odpoledne upekla babovku. Uz se na ni tesim, kouka na me a rika snez si me ....

A jak je u nas?

Pozdravy do kvetnovych Cech zasila poasadka Perly.

Z 02*35.88S, 092*26.89W UTC00:55

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat