Translate

05 května 2013

Další potápění, San Cristobal, Chilani a kladivouni

Pěkný víkend přejeme domů do česka.

Tady na Galapágách víkendy nedržíme a makáme, až se z nás kouří, ani nestačím psát, co všechno zažíváme. Tak poslední 3 dny probíhaly takto. Předevčírem jsme se byly opět potápět na loklitě Cousin a Bartolomeo. Byly jsme s Nauti diving, tedy znovu na plachetnici Nautilus. Tentokrát měl výlet i svůj značný společenský rozměr, protože jsme se nějak dali dohromady se dvěma potapěči z Chile. Super chlápcim jeden inženýr, druhý doktor. Milovníci alpského lyžování a potápění. Velice je zajímala naše loď a plavba, takže následovalo pozvání na včerejší večer. Bylo to strašně moc fajn, škoda, že dnes už letěli domů, velmi jsme si padli do noty.
Potápění na Cousin a Bartolomeo bylo klidnější, hodně želv, veká hejna barakud a gruntů nějací rejnoci. Moc fajn ponory. Mezi ponory jsme byli na krátkém výletě na člunu a viděli jsmekromě nádherné pláže také zdejší rovníkové galapážské tučňáky, tedy jednoho :-).
Vrátili jsme se poměrně pozdě, ale stačili jsme si zařídit výlet na San Cristobal, šnorchlování na kicker rock a s lachtany a želvami na Playa de Lobos. Tak jsme už několikátý den vstávali podle pokynů po páté ráno. Jsme vždycky všude na čas, takže trapně první ..... místo 0630 jsme vyjížděli o hodinu později. To by nebyl takový problém, jako to, že speed boat Queen Evolutoion měla nějaký problém s motory a tak jsme přes dvě hodiny cestou tam a stejně tak 2 hodiny fetovali benzínové výpary...... šnorchlování na kicker rock a s tuleními dětmi bylo super, až na velice chladnou vodu a poněkud nezkušené účastníky zájezdu, kteří neuměli mnohdy ani plavat, natož se chovat, aby všechny zvířata neutíkali ještě než jsme je viděli .. no, naštěstí tyto dívky nevydržei ve studené vodě příliš dlouho a tak jsem lachtany v podstatě pro sebe. Byl to určitě jeden z nejsilnějších zážitků tady, fakt super, super. Oni plavou hrozně rychle. Snaží se napodobovat, co člověk děla, plavou rychle přímo proti a uhnou se jen párcentimetrů před obličejem. ůplně dovádějí, hrají si, koušou do sebe a do ploutví. Byli tak skvělí. Fotky najdete v Galapagos ve fotkách.
Po zpátečním fetování jsme si zaplatili ještě dnešní ponor na Gordon Rocks s jiným centrem a večer jsme měli návštěvu delegace z Chile. 
A víte co, to dnešní potápění bylo to super. Jeli jsme v 6 ráno, vyzvedli nás na lodi, takže pohodlný odjezd. Samotné potápění bylo skvěle zorganizované, takže jsme si to tentokrát fakt užili. Viděli jsme kladivouny, útesové žraloky veliká hejna barakud a Jacků, želvy a mnoho dalších ryb. Ostatně nejlepší, když se podíváte na fotky, přidal jsem je zase do Galapágy - potápění na konec.
Po návratu jsme si dali na lodi oběd a jeli jsme zkusit  najít kotvu trimaránu Macha. Přišli o řetěz i kotvu. Bohužel tady jsou tak silné proudy a tak špatná viditelnost, že se mi ji nepodařilo  najít ani po 2 hodinách potápění.
Dnes jsme tedy vážně nadšení, máme super náladu a jdeme se podívat na chvilku, jak tady vypadá disco, disco Bongo.

Tak hezkou neděli, pozdravujeme domů.