Translate

14 května 2013

Perla je připravena vyplout …….

právě dokončujeme poslední přípravy a zítra ráno zvedáme kotvy (obě) a zamíříme na Markézy. Máme nakoupené ovoce a jídla jako pro armádu, takže zase nezhubne. Z lodí které vyrazili před několika dny máme samé dobré zprávy. Jak o počasí, tak o množství úlovků na udici.

Já se už začínám moc těšit zase na Oceán na vítr a svistot lodě. Galapágy byly nádherné, ale plachetnice musí plout. Budou mi chybět lachtani, nafukovací ryby a žraloci, co nám dělali společnost celé ty tři týdny. Když jsem byl dnes čistit loď, tak se sem nou přišla největší nafukovačka rozloučit, plavala u mě, koukala ... jen promluvit.

Pája provedla úspěšný pokus o upěčení rohlíků. Takže dokonce budeme mít i čerstvé pečivo.
Dnes jsme dotankovali 200l nafty a doplnili vodu. Byla to akce jako blázen. Ráno přijel taxikář s velkými barely a pumpou a generátorem a hadicemi. Půjčili jsme si od sousedů ze Supermolli specielní trychtýř s filtrem a separátorem na naftu, abychom nedostali do nádrže vodu. Voda ale v naftě nebyla, jen nějaký bordel, ale ten zůstal ve filtru. Voda vypadala také dobře. Máme ze zdejší nafty poněkud obavy. Všichni ale nakonec natankují. Mají tady specielní politiku kolem nafty - místní platí 1.2USD za barel, my musíme kupovat od agenta a cena je 6USD za barel .... co naděláme, naftu potřebujeme.
Začínáme pociťovat některé problémy poplatné tropům. Začala nás trápit plíseň a vyhodili jsme první mouku s nějaké koření, kde jsme našli černé pasažéry. Infumigace, kterou jsme tady podstoupili je fakt na nic.

Od zítra jsme tedy opět mimo Internet, mimo signál GSM. K zastižení na naší textové satelitní adrese perla.alba(zavináč)perloviny.cz. Pouze text bez diakritiky. Budeme psát zprávy na blog a posílat pozici do mapky. tak doufám, že nám budete psát, aby nám nebylo smutno.

Do fotek jsem přidal poslední fotky ještě z Isabely. Další budou až na Markézách.


Z Puerto Ayora zdraví posádka Perly.