Translate

18 července 2012

Z Katanie do Taorminy smerem do Messiny

vcera rano prileteli nasi s klukama. Dorazili taxikem z letiste. Potom, co jsme je ubytovali, tak jsme s klukama vyrazili do mesta na trh. katanie pusobi velmi spinavym dojmem, protoze nedaleka Ethna neustale chrli cerny sopecny prach, ktereho je mesto plne. Proto tam jsou asi ulice i domy cerne a usmudlane.

Trh byl ovsem uzasny. Velikanske prostranstvi a prilehle ulicky byly plne stanku se vsim moznym. Ovoce a Zelenina, maso, ryby, syry, koreni. My jsme sli samozrejme pro ryby. Meli vsude velikanske mecouny a tunaky. Pro nas pan nacal noveho asi 1,5 metru velkeho mecouna. Vykuchal ho a pak nam nakrajel 6 platku. Meli jsme ho i s tunakem k obedu, mnam. Syry, ovoce a hlavne zelenina byly vynikajici. Stejne caprese pripravene z uplne cerstve mozarely, vonavych rajcat a cerstve bazalky je fakt proste vynikajici.

Pred obedem jsme vyrazili na Taorminu. Cekalo nas 20nm. podruhe nas vyskolil mistni termicky vitr (jak jsme se pozdeji dozvedeli). Opet poryvy az 25, neprijemne vlny. Mamce nebylo dobre, takze jsme byli vsichni radi, kdyz jsme Perlu vyvazali pod Taorminou na bojku. Ano bojku, v zatoce totiz kotvilo par lodi a pak na jedne strane byly boje. Moc se mi nechtelo stat na kotve v silnych poryvech, tak jsme jeli na bojku. Cena 50e me trochu prekvapila. S odvozem na autobus do Taorminy nas to stalo 70e. Bojky mel pod palcem nejaky anglan, co bydlel na jedne z lodi, ktere tam byly vyvazane. Ja jsem byl rad, ze se nemusim bat o lod, ale Paja byla trochu nastvana, ze to byo fakt drahe.

Kazdopadne jsme vyrazili do proslule Taorminy. Nestihl jsem si toho moc dopredu precist, takze dojmy z Taorminy jsou takove, ze je to velmi silne turisticke mesto, trochu architektonicky jine, nez co jsme na Sicilii videli. Popravde jsem byl trochu zklamany. Vyhled do zatoky a vubec hornata krajina okolo byly moc krasne, ale mesto samotne bylo o obchodech s prflaknutymi znackami a echt turistech.

V zatoce pod Taorminou kotvil nadherny 5-ti steznik. Krasna plachetnice byla v noci cela nasvicena, vypadala skvele. Podle rad mistnich jsme vyrazili smerem na Lipary uz v 5 rano, abychom byli za Messinou drive, nez zacne zase foukat ten neprijemny poryvovy vitr. Mesinu mame ted pred sebou a na Lipary asi 10 hodin. Snad nam Tyrenske more ukaze vlidnejsi tvar nez severni Jonske.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat