Translate

24 července 2012

Prvni tunak ....

zdravime vsechny a zvlast pana Sitka starsiho v Breclavi. Prave jsme dovecereli a hadejte, co jsme meli - meli jsme prvniho vlastnorucne chyceneho tunaka.

Cesta k nemu ovsem nebyla jednoducha. Prvni zaber na prutu jsme meli uz v Mesine. Byla presne pulnoc a boj byl kratky, ryba se utrhla. Pak jsme meli nekolik zaberu cestou z Malty, ale ryba se nikdy nezasekla, takze nic. Potom v Mesine nam vlasec s navnadou utrhl trajekt. Dnes nam zabrala ryba. To byl ale mazec. Utrhla se a jeste utavila oko na prutu, jak tahla. Vsimli jsme si toho, až když se nam utrhla dalsi navnada ....

moralka byla uz temer na nule, ale navazal jsem novou navnadu, protahl vlasec o jedno oko na prutu bliz a nahodil. Za minutu prisel zaber. Po 15 miutach jsme meli na zadi nadherneho tunaka, asi 4-5 kg, 50-60cm. Byl k veceri a byl dobry. Zbylo nam i na zitra a jeste delam polevku.

Jen tedy pratele, kdyc to nadherne zvire lezelo naprosto odevzdane na zadi a koukalo na me, tak to bylo fakt tezke ho zbavit zivota a snist. Tunaci jsou velci bojovnici, ale jakmile je vytahnete z vody, tak se ani nehnou a delaji, ze nejsou.

Co se tyka plavby, tak vcera pres den i v noci to bylo ponekud narocne, protoze byly fakt velke vlny. Jeli jsme napul na motor, pulce posadky bylo spatne. Klickovali jsme mezi bourkami. Jeste ze mame radar, to je uzasna pomoc, clovek presne vidi, kde bourka je, kam se pohybuje, takze se s tim da neco delat.

No jdu se vyspat, nez budu mit sluzbu od pulnoci do 03.

Petr

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat