Translate

05 července 2012

Dobrodruzny vystup na breh v Trani

Vcera byl krasny plachtici den. Foukal nam vychodni vitr 12-15kt cisty bocak. Takze jsme jeli temer cely den kolem 7 uzlu. Na mori se jeste mnevytvorily vlny, takze to byl velmi prijemny zazitek. Pro prenocovani a vecerni turistiku jsme si vybrali mesto Trani. Ma asi 45.000 obyvatel, malebny pristav a rozsahle stare mesto plne ulice. Trani neni turistickym letoviskem, presto byly restaurace, bary a kavarny plne mistnich, stejne jako rusne ulice, namesticka apod.

Perlu jsme zakotvili zase pred pristavem. Byli jsme se sice nejprve podivat uvnitr pristavu, ale ten byl plny rybarskych lodi a bontony pro plachetnice preplnene. V pilotu jsem se docetl, ze lze dobre kotvit zapadne od vlnolamu pred katedralou. Tak jsme jeli tam. Kotveni bylo na 5 metrech, kotva drzela jako pribita. Nyni bylo ale potreba vyresit jak se dostaneme na breh. Byli jsme z venkovni strany pristavniho vlnolamu a do pristavu to bylo asi 200 kolem severniho vlnolamu, kde byly asi 1.5 metrove vlny. Na clunu jsou takove vlny nadprumerny zazitek. Navic ve vjezdu do pristavu se vlny jeste zdvihaly.

No zkratim to, vysadil jsem posadku vcetne Paji na zapadnim vlnolamu, kde vlneni nebylo a sam jsem se potom vydal okolo. Dohopsal jsem tedy az do pristavu a jako spravny kapitan doplul az k molu na hlavni tride. Paja uz na me cekala. Potom jsme se zanorili do viru mesta a vysadek zakoncili Mojitem v baru u pristavu. Cesta zpatky byla o neco lepsi, more se prece jenom trochu uklidnilo a pro nastup posadky jsme take vybrali lepsi misto.

V 23 jsme byli jiz zpatky na Perle.

Nyni jsme jiz na ceste do Bari, zbyvaji nam asi 2 hodinky. Je krasne rano a dokonce nas navstivili delfini.

Petr

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat