Translate

04 července 2012

Houpaci noc u Peschici

Vcera odpoledne jsme jeste vytahli plachty a dopluli slavne do Itlalskeho Peschici na poloostrove Gargano. Vlastne nevite, ze po rychlem prostudovani pruvodcu a pilotu jsme zmenili mirne plan a namisto Vieste jsme pro pristani v Italii zvolili Peschici, ktere leci jen kousek od Vieste. Naseho rozhodnuti jsme nelitovali, protoze vecerni navstena mestecka byla super.

Mestecko samotne se rozklada na utesu nad morem. Z vody vypadalo trochu jako betonakov, ale jen co jsme vystoupali vyse, tak jsme se ocitli v uzkych ulickach plnych obchudku, zmrzlinaren, kavaren, restauraci apod. Peschici je podle naseho vlastniho vcerejsiho pozorovani letovisem, kam na dovolenou miri hlavne Italove. Pisecna spinava plaz je plna lehatek a destniku, ulicky puste aprazdne, co prilis vabne neni, ale vecer se naplni ulicky mesta mistnimi i dovolenkari a atmosfera je proste uzasna. Neodpstili jsme si zajit dal do mesta a v mistni zelenine nakoupit ovoce a nejake mistni produkty. Po ceste jsme samozrejme ochutnavali Gelato (zmrzlinu) a mistni dobrutky ...

Po drinku jsme se vratili na Perlu, houpajici se na mrtvych vlnach pred marinou. Houpani se nedalo vydrzet bez ztraty kyticky, takze jsme za chvili uz lezeli v kajutach a nechavali se ukolebat. Spanek na houpacce byl prijemny, alespon pro me a podle toho, jak vsichni jeste spi, tak asi i pro ostatni.

Dnes vyrazime dale na jich smerem na Bari. Mame to jeste 65nm, t.j. celkem asi 12 hodin plavby. Pojedeme na dvakrat, abychom tam zitra do obeda byli.

Petr

PS: zaznamenal jsem pozadavek na fotky .... fotky mame, ale budeme je moc poslat az z opravdickeho Internetu. Takze vydrzte, snad na nejaky v Bari narazime.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat