Translate

03 července 2012

Pres noc nas Poseidon uplne nesetril ...

Po vypluti ze Sali jsme zamirili Proversou kolem Kornatskeho majaku na jih do Italie. Hned jsme rozjeli sluzby podle harmonogramu, ktery jsme s Pajou predem nachystali. Pres noc 3 hodinove, pres den 4 hodinove, 3 hlidky / ja , Paja a Lukas s Anetou. Prvni hlidka po vypluti od 13 do 17 byla Paji, pak byl Lukas s Anetou, znovu Paja ... ja jsem si vypsal jen jednu sluzbu od 3 do 6, abych se mohl venovat vsemu ostatnimu.

Noc jsme zvladli dobre. Jizni vitr vzedmul pomerne slusne vlny. Tezko odhadnout jejich velikost, ale ty vetsi mohly mit 1,5 metru. Dokud foukal vitr ve stejnem smeru jako sly vlny, tak jsme jeli ostre proti vetru a nebylo to zase tak hrozne. Ve dve rano ale vitr zesilel nad 17 uzlu, takze jsme museli refovat obe plachty. O hodinu pozdeji se vitr stocil z jihov7chodu na jiho zapad a pak dokonce na zapad a zeslabl. Vitr nam vyhovoval spis zapadni, ale vlny sly dal z jihovychodu, takze Perla poskakovala jak kdyz ji kousla tarantule a zbytek me sluzby do 6 jsme se mlatili na vlnach na motor. Od sedmi az do ted jedeme na plne plachty s mirnou pomoci motoru primo na PM113 - Vieste.

Sluzbu od 3 do 6 uplne miluju. Nejdrive je noc a pak prichazi pomalu svitani a nakonec vyjde slunicko, krasa. Dnes byl temer uplnek, bylo jako ve dne, mesic svitil celou noc, zapadal, kdyz vychazelo slunicko. Navic na vychodni obloze byla asi od pul ctvrte videt dvojice planet - Venuse a Jupiter. Zarili na vychodni obloze nad sebou tak jasne, ze vypadali jako svetla velke lode. Koukal jsem se na ne dalekohledem, jako jsem stejne dve hvezdy sledoval od unora do kvetna doma v Zelenci na zapadni obloze. Krasa, vzycky me to fascinuje.

Musim se zacit ucit tu astronavigaci na podzimni zkousky, jeste jsem s tim poradne nehnul.

Posadka vypada po prvni noci spokojene, dospali jsme behem dopoledne nocni hlidky a prave zasedame k obedu. Aneta pripravila Pene s Tunakem. Jo mimochodem jsem mel celou noc nahozeno a vite co jsem chytil? Haha, prd, tunaka mame z konzervy, co nam tady zbyla.

Tak jdu jist, mam to uz na stole.

kapt. Perly s druzkou Pajou

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat