Translate

12 ledna 2014

Zase plujeme, to je paráda

Po měsíci jsme zase na Oceánu, to je paráda. Včera jsme stihli doplout jenom k ústí řeky. Kotvili jsme v malebné zátoce kousek od rafinerie a hned u výjezdu na oceán. No ano čtete správně, hned u rafinerie. Oni to tady ale nějak umí prostě zamaskovat a zasadit do krajiny, aby to nerušilo a tak to může být krásné hned kousek od takové veliké fabriky, která není ani skoro vidět.
Náš soused v zátoce u ústí řeky Hatea, Whangarei Harbor

Zátoka byla plná, jako na Jadranu, my jsme si ale lebedili, že máme zase kolem sebe čistou vodu. Ráno jsme vstali pozdě, já jsem si zaplaval ze zaťatými zuby kolem lodě a pak jsme zvedli kotvu, vytáhli všechny plachty a pluli. Hned u vjezdu pro Whangarei přístavu byli všude ve vodě tučňáci. Asi to byli Tučňáci modří nebo malý, každopádně jsou malý i modří a hlavně neskutečně roztoilí. Člověk je sotva vidí, ale zato slyší okolo jejich charakteristické kňourání a kvákání. Když odpočívají na vodě, tak se kolébají stejně jako když chodí. Bohužel se mi nepodařilo žádného vyfotit, tak snad příště.
Tučňák modrý

Pluli jsme s plnými plachtami kolem malebného pobřeží na sever a pokukovali po ostrově Chudých Rytířů (Poor Knights Island), kde je rezervace a údajně nejlepší potápění, jenže vítr se najednou otočil a foukal přesně z jeho směru  tak jsme zůstali dnes u pobřeží.
Severně od Whangarei

Zakotvili jsme ve čtyři a hned vyrazili na  výlet na řeku. To, co mě tady fakt fascinuje, že stačí zapadnout za první zatáčku a jsme uprostřed přírody, kde nevidíte živáčka, jen krásnou krajinu, flóru a faunu. A tak jsme pomalu pádlovali řekou a pozorovali Kormorány a ryby a bloudili v magrovech. Hezké Občas se na nějakém kopci objevil dům uprostřed nikde ničeho nebo uprostřed pastnin s býky a ovcemi a krocany.
Klidná voda řeky Ngurunguru

Kormoráni na řece Ngurunguru


Zítra se chystáme pokračovat na sever nebo, pokud by se vítr umoudřil, tak bychom vypluli na východ na Chudé Rytíře.

Moc zdravíme domů za se z modrých čistých vod Tichého Oceánu,

Petr a Pája

PS: Dal jsem zase na web nějaké fotky. Jedna do nového Albumu Východní pobřeží z lodě a pak jsem ještě doplnil fotky do albumu Whangarei.

Žádné komentáře:

Okomentovat