Translate

14 dubna 2013

Tak konecne uz jsme zvedli kotvu .... abychom ji zase spustili na krasnych Las Perlas

zdravime domu z kotviste mezi ostrovy Mogu Mogu a Chapete v souostrovi Las Perlas.

Je to trochu symbolicke, ze cekame na vitr prave tady, ze? Perla se tady citi jako doma. Z Palayitas to sem byl kousek, asi 40NM. Pluli jsme pulku na motor a pulku na vsechny mozne plachty vcetne genekru. Je to bylo ale prijemne zase byt v ciste oceanske vode.

Vyzkouseli jsme konecne odsolovac a k memu prekvapeni to maka a voda z toho je moc dobra. Uvidime, co na to bude rikat travici trakt.

Souostrovi Las Perlas se nejmenuje souostroví perel náhodou. Ziji tady asi dva druhy perlorodek, takze tady kvete perlový prùmysl. Na jednom, ze severnich ostrovu je letiste a velke konferencni prostory. Poradaji se tady sjezdy vsemoznych vladnich organizaci zemi latinske ameriky. Ale jen o jeden ostrov dal uz bydli jen Pelikani a na jiznim okraji na nejvetsim ostrove jsou jen ctyri male indianske vesnice.

My jsme ted u mezi dvema neobydlenymi krasny ostruvky a tesime se na koupani, snorchlovani a plazovani. Zitra se asi posuneme jizneji a v utery bychom chteli vyplout na Galapagy. Tedy jestli bude foukat alespon nejaky vitr.

Pozdravujeme do jarni Evropy,

Petr s Pájou

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat