Translate

21 dubna 2013

Ctvrty a paty den plavby na Galapagy ... sladka sprcha, babovka a ptaci

.. jsme 410NM od Galapag, mile ubyvaji pomalu, ale ubyvaji, vcera nam jich ubylo 80. Take nam kvuli motorovani ubyva nafta, takze jsme se rozhodli, ze budeme motorovat jen pres noc. Dnes jsme tedy rano vypnuli motor a zacali behat kolem plachet. Vytahnout, sputit, prehodit, zrefovat, zase vytahnout .... vitr se v kazde bource otoci o 180 stupnu nekolikrat, zasiluje, zeslabuje ... predpoved vetru podle predpovednich modelu vubec nefunguje ... nicmene jsme se rozhodli s problematikou zde pritomnych rovnikovych tisin bojovat zejmena psychologicky. Takze Paja upekla babovku. Kdyz byla prutrz mracen, tak jsme behali po lodi a davali si sladkou sprchu. Pak jsme natankovali do nadrze z hlavni plachty dva beliky sladke vody.

Udelali jsme si skvely obed, cely den se doslova cpeme vybornym ovocem z Panamy. Kupodivu jsme i pres neustale zmeny vetru docela plachtili, takze si myslim, ze kolem 80-100NM zase za 24 hodin dame. Merim to vzdycky od 7 do 7 rano. No odhadujeme, ze nam brzy dojde, ze nam dojde nafta, takze budeme muset plachtit i v noci a to nas trochu pribrzdi. Tak si myslim, ze nam jeste zbyva i tyden plavby.

V noci nas kazdy den doprovazi hejno racku a burnaku, kteri vyuzivaji nase navigacni svetla k lovu. Prileti kazdy vecer a zustanou az do rana. Je to moc mile, ze tu s nami jsou. Lovi rybky a olihne. Kde prisli na tom, ze je dobry napad lovit u jachty, ktera sviti do vody, to nevim. Vubec se nas neboji, letaji uplne blizko ...

Vcera jsme videli opet velike stado delfinu, mohlo jich byt nekolik set. Zustali ale dost daleko, takze jsme akrobaticke kousky, ktere predvadeli, pozorovali jen z dalky.

Nase tri spratelene plachetnice La Medianoche, Felice a Supermolli, ktere vyplouvali jen o den nebo dva pred nami jsou na tom kazda uplne jinak. Prvni je katamaran, ten je skoro na Galapagach, Felice je 300nm od Galapag a Supermolli prekvapila nejvice, protoze nam dnes psali, ze jim dochazela nafta, tak to otocili do Ecuadoru. Ted maji natankovanou levnou naftu a na Galapagy jim zbyva 713NM. O posledni Norske Oda nemame zpravy, ale predpokladam, ze budou take uz kousek od Galapag.

Pozdravujeme tedy vsechny stale z rovnikovych tisin Ticheho oceanu,

posadka Perly!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat