Translate

28 dubna 2013

Mořští leguán, želví zátoka a zítra se jdeme potápět

člověk míní Pán Bůh mění, takže zítra se jdeme potápět ... původní plán byl až pondělí a zítra jsme chtěli do druhého městečka na ostrově - Bella Vista.
Dnes jsme si udělali pěší výlet do Turtuga Bay. Bylo to opět nesmírně zajímavé. Nejprve jsme šli opunciovým lesem. Stromová forma opuncií je jen zde, na Galapágách. Po 40 minutách se najednou otevře pohled na obroskou bílou pláž. Pláž byla tak přírodní, neskutečně čistá. Po dalších 15 minutách jsme došli k mangrovníkům a koukám, že se tam právě leze z vody veliký Leguán Mořský .. ten je pro změnu také jen na jednom místě - na Galapágách. Pod stromem další o kousek dál další a další. Oni vám jsou jako draci nebo dinosauři, to je vážně neuvěřitelné. Mrkněte se na fotky, snad se mi tam do Galapág podaří nějaké přidat.
Kromě leguánů a nádherné pláže jsme viděli dvakrát úplně na mělčině žraloka, byl to černocípí, útesový, krásný mladý kousek. Normálně se nechával příbojem zanést až na mělčinu a pak se mrskal zpátky do vody a zmizel.
Tady u lodě vídáme už pravidelně malého bělocípého žraloka a samozřejmě lachtany. Na toho žraloka jsem myslel, když jsem dnes čistil loď od řas, které tu rostou na bocích jako smyslů zbavené.

Tak zítra, u vás asi dneska, nám držte palce, ať nám první dva ponory vyjdou a nekousne nás lachtan nebo jiný obyvatel oceánu :-)

Hezkou neděli přeje Petr s Pájou

Žádné komentáře:

Okomentovat