Translate

22 dubna 2013

Nedele ... zacalo foukat huraaaaa

.. vcera rano, v ndeli, se obloha protrhala a zacal nam foukat priznivy bocni vitr. Vypnuli jsme tedy motor, vytahli plne pradlo, jak my jachtari z Jadranu rikame, a letime jako strela na Galapagy. Vydrzelo to cely den, dokonce jsme museli odpoledne dvakrat refovat. Vecer to na 2 hodinky lehlo, jak my jachtari z Jadranu rikame, ale pak se vitr vratil a my opet s plnym pradlem ladne hopsame kupredu.

Ted jsou dve rano, nadherne sviti mesic a ja si uzivam ticha bez motoru. Nasi kamosi, racci a burnaci tady byli vecer jen pozdravit a ted lovi nekde jinde, ponevadz nase navigacni svetlo nepotrebuji, kdyz jim sviti mesic. Za chvili ale zajde, tak jsem zvedavy, jestli prileti.

Behem vcerejska se take prihlasil Peruansky a Humboltuv studeny proud. Teplota more zacala rychle klesat, z 28.7 uz je 24.5 a je to citit i ve vzduchu, vitr je znatelne chladnejsi. Tak jsme vytahli po delsi dobe mikiny a cepice a noc teple ponozky :-). Vsechno je relativni, z domova mame zpravy, ze tam mate leto, 26 a ja pisu ze se znatelne ochladilo, mame jen 25 a musim se prioblect :-)

Koukal jsem se dnes na predpoved, vypada to, ze to zase zacina nejak fungovat a podle ni bychom na tento vitr meli doplout za dva dny na Galapagy.

Uz se tam moc tesime, mame nacteno a nemuzeme se dockat potapeni a vyletovani.

Jmenem posadky zdravi Petr

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat