Translate

05 dubna 2013

Jsme v Tichém Oceánu … Panamský průplav je za námi

zdravíme všechny z Tichého Oceánu ... po úspěšném proplutí Panamským kanálem jsme dotankovaní na kotvišti Playta u strova Flamenco.

Proplutí kanálem proběhlo hladce i s večerní oslavou Páji včerejších narozenin. Pluli jsme s americkou plachetnicí. Všichni 4 poradci byli profesionální a zvládli jsme i mírná zaváhání v kormidlování americké jachty.

Všechno probíhalo podle scénáře, který jsem byl detailně popsal v jiném příspěvku, když jsme pluli na palubě Super Molli ... mimochodem, kotvíme nyní kousek od nich.  Asi nám to všechno ještě nedochází, jen, jak se zavírali vrata jednotlivých zdymadel, tak jsme nějak cítili, že zpátky už cesta není, už jen dokola.

Kromě plutí, vyvazování máme dva zásadní zážitky. Jednak jsme viděli krokodýly na břehu kanálu, jak na straně Atlantiku, tak tady na straně Tichého oceánu. Byli mnohem větší, něž jsem si představoval. Jinak se od těch v ZOO moc nelišili, leželi nehnutě na břehu s otevřenou hubou.

A pak jsme některý skutečně mávali do webové kamery jak v Gatúnských zdymadlech, tak v Miraflorských a mnozí nám psali SMSky zpátky, že nás vidí ... za všechny moc děkujeme, bylo, to, jako bychom vás měli tady .... neodpovídal jsem vám, ale moooc děkujeme.

Co nás tady teď čeká? No potřebujeme dokončit nákup zásob na dlouhou plavbu, sehnat ještě nějaké drobnosti na loď a podívat se do Panama City. Hned jak nám dojdou objednané náhradní filtry do motoru, tak kopneme do vrtule a hurá na Galapágy. To by se mohlo udát všechno do pondělí a v úterý ráno, pokud bude slušná předpověď, vyrazíme.

Až budeme na nějakém Internetu, tak pošleme fotky z proplutí kanálem.

Z Perly a Tichého oceánu posílá pozdrav posádka SY PERLA ALBA.