Translate

14 července 2013

Pokracujeme smer Tuamotus, ryby neberou, zmena planu ...

Iorana! Neboli tahitsky ahoj. No ano, uz musime jinym jazykem. Je za nami druhy den plavby. Podle predpovedi prisel silnejsi vitr a s nim i vlny. Ale mame silne zrefovano, tak lod i posadka zvlada vse dobre.

Nezadrzitelne se blizime k Nebezpecnemu souostrovi, neboli Tuamotum. Nebezpecne se jmenuje proto, ze je tvoreno velmi nizkymi atoly, ktere jsou videt az z bezprostredni blizkosti nebo take vubec, tam, kde je koralovy utes pod vodou. V dobach, kdy jeste nebylo GPS a dokonale zmapovani bylo toto souostrovi nocni murou vsech lodi. Dnes je to o dost lepsi a i takove suchozemske krysy, jako my mohou tyto nadherne atoly navstivit. Nicmene i dnes zkonci na utesech nemalo plachetnic z ruznych duvodu. Budeme si tedy uzivat nadhery techto mist s nejvyssim respektem a opatrnosti.

Nejak nas opustilo rybarske stesti. Zase jsme ztratili navnadu a jinak nam nechce nic zabrat. Kluci jsou z toho znacne zklamani. Tak to budeme muset napravit na Tuamotech. Vcera v noci nam v kokpitu pristaka obrovska letajici ryba, narazila asi 10 cm od me hlavy, fuj to jsem se lekl.

Velke vlny a silny vvitr nas donutil zmenit nase plany a upravit kurz severneji nez jsme puvodne chteli. Vybrali jsme nejvetsi atol Rangiroa jako prvni. Je tam veliky pruliv a dobre kotviste, kde budeme chraneni pred silnym SE vetrem, ktery ma jeste foukat dalsi 3 dny. Az nas Rangiroa omrzi, zkusime nejaky dalsi mensi atol nekde pobliz. Vitr a vlny nas nyni proste jizneji nepusti.

Z Perly zdravi posadka!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat