Translate

12 července 2013

Apae Marquesas, uz zase plujeme

Smutne jsme koukali za Ua Pou, ktere nam pres den pomalu mizelo za zadi. S nim i cele Markezy, ktere nam tak moc daly. I kluci meli velke stesti, videli jak vesnici, tak mesto, tradicni tance, poznali mistni obyvatele.

Vcera jsme zustali nakonec v Hakatea, nikam jsme neodjeli. Prekotvili jsme jenom na lepsi misto, kde to mene houpalo. Den jsme stravili nejakou praci na lodi, koupanim, nakupovanim a vozenim vody.

Kluci mohli konkurovat vecer rozpalenym kamnum, protoze se zapomneli, ze krem na opalovani nestaci mit jen v batohu a nenamazali se. Pantenol ale zabira a hlavne Samik si to asi bude pamatovat dlouho.

Dnes rano jsme jeste v sest dosli pro posledni bagety a v 0800 jsme zvedali kotvu. Venku nas cekal prijemny vitr, mirne vlny a tak plujeme v klidu cely den. Zitra by mel ale vitr zesilit a s nim prijdou i vetsi vlny, takze ocekavame zase houpacky a kolotoce. S opravenou genou se nam pluje skvele, jsem tak rad, ze mame zase vsechny plachty v poradku.

Namirili jsme pro ted na jih na atol Rarioa. Ten je od Ua Pou 430NM. Je to atol s pratelskymi obyvately, velkymi p[erlovymi farmami a skvelym potapenim. Patri mezi mene navstevovana mista. Ktery atol bude ale nakonec nas prvni se uvidi podle toho, jak nam vitr dovoli drzet kurz na jih a podle toho, jak nam to bude vychazet casove. Do atolu se pres pruliv da vplout jen kdyz tam neni proud a to zalezi na prilivu, oldivu, vetru, vlnach a vsem moznem. My nebudeme nic riskovat a jsme pripraveni plout dal, pokud nebudou podminky pro propluti perfektni. Zrovna vcera nam psala La Medianoche, jak byli svedkem potopeni holandske jachty na atolu Fakarava ... Ne sice pri prujezdu pasem, ale diky utrzene kotve, presto vsak je to memento.

K velkemu zklamani kluku jsme dnes nic nechytili, ale to se urcite zitra povede.

Z Perly uprostred hvezdeno oceanu a pod hvezdnou oblohou zdravi posadka,

Petr, Paja, Jony a Sam.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat