Translate

05 července 2013

Cesta do Papeete, tanec bojovníků

Kaoha nui!

Sedím právě v letadle směr Papeete. Tam si zítra vyzvednu mé dva výrostky, na které se moc těším a společně pak poletíme zpátky na Nuku Hiva, kde se v Taiohae houpe Perla s Pájou. Doufám že Páju, Perlu i s příslušenstvím najdu zítra tam, kde jsem je zanechal.

Naše neodolatelná touha vidět Markézský tanec válečníků se v podstatě včera večer naplnila. Při soumraku se zátokou rozezněly bubny a my jsme se hned hrnuli najít, kde to bubnují. Bylo to na nábřeží a nebylo to jenom bubnování, chlapy tam zrovna nacvičovali onen tanec bojovníků. Nebyli tradičně oblečení, jen normálně v kraťasech a tričkách. To vám ale povídám, když se rozezní bubnování a oni začnou tancovat a zpívat, tak našinci tuhne krev a chlupy se vám strachy ježí po celém těle. Jen přivřete oči a přenesete se do nedávných dob, když se deštným lesem ozývalo bubnování. Když je pozorně sledujete, tak můžete vidět jak jim bojovná Markézská krev koluje stále v žilách. Není to tak dávno, kdy své protivníky prostě jedli. Opět máme přislíbeno, že zítra, v pátek by se mělo tancovat v nově postaveném zakrytém prostoru, tak možná uvidíme konečně tento tanec v plné parádě a jestli nebudou kluci úplně mrtví, tak to uvidí s námi!

O kousek vedle nacvičovaly tance zase vahine (ženský), ty jsou zase moc krásný a jak umí rozvlnit boky se nedá vypovědět ... Ty budou mít prý soutěž ve vlnění bokoma ... no uvidíme, jak jsme se mnohokrát přesvědčili, informace nemusí být úplně shodné s realitou.

Jak jsem psal už dnes ráno, tak na webu jsou fotky Nuku Hiva. Nějak se stalo, že se u albumu nastavila chybně práva, takže jste je nemohli vidět. Teď by tam měly být. Bohužel většinou bez popisků, to jsem nestihl.

Apae,

Petr