Translate

08 července 2013

Dest v zatoce Anse Hakatea

Vcera jsme se presunuli do zatoky Hakatea, asi 5NM zapadne od Taiohae. Potkali jsme tady naseho Francouze, co obeplul Hornuv mis a byl 4 mesice v Antarktide na sve lodi. Zatoka je moc hezka, ale diky desti pomerne hodne spinava.

Kolem lode jsme vcera pozorovali male cernocipe zraloky. Dnes skoro cely den prselo a ne normalne, ale tropicky. Okolni kopce se promenily v prehlidku vodopadu. My jsme se bez Paji, ktera ma cerstve tetovani, vypravili do vesnice a zkusit se dostat k vodopadu, nejvetsimu v Polynesii (350m). Ten je v hlubokem kanonu, asi dve hodiny lesem. Jenze fakt hrozne lilo a mistni nas varovali, ze tam mohou padat kameny, tak jsme vodopad videli jen z cesty a k nemu jsme se nedostali. I tak to bylo dobrodruzne, protoze fakt hrozne lilo. Byli jsme pak radi, ze jsme zpatky na lodi a muzeme se prevleknout a dat si caj a babovku.

Cestou jsme videli mistni sladkovodni uhore, kone, kravy, prasata, no ale hlavne kluci objevovali destny les a ovoce a poprve se setkali s mistnimi lidmi ve vesnici. A tady nejsou zadna becka, tetovani pres pul tvare, dikvoky vzhled i projev .... Koupili jsme kokosy, citrony a karambol. Jenom cesta do vesnice na clunu byla dobrodruzna mozna vic, nez bych si byval pral diky velkemu priboji. Museli jsme se dostat na reku, uvazli jsme 2 x na melcine, no hruza. Ale zvladli jsme to a dokonce navozili nejakou vodu.

Zitra bychom radi prepluli na Ua Pou a potom uz vyrazili na Tuamoty, uz nam chybi modra cista voda, potapeni a snorchlovani.

Zdravime domu,

Posadla Perly.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat