Translate

14 ledna 2013

Z Barbadosu ... prvni dojmy

Zdravime z paluby nasi zaoceanske plachetnice, tentokrat zakotvene v zatoce Carlisle Bay u nejvetsiho mesta ostrova Barbados.

Vcera jsme dopluli ve 0200 UTC-4 do celniho pristavu Bridghetown na Barbadosu. Moc jsme toho nenaspali, protoze pristav urceny velkym panelakum opravdu nema pro male jachty ani jedno vhodne molo. Vsude jsou jen obrovske odrazace pro velike lodi, ktere by nas poskrabaly. Takze jsme se tak nejak jak to slo vyvazali a otevreli si lahev vina. Celnice a ostatni urady byly zavrene.

O pul pate rano prisel mistni hlidac, aby nam rekl, ze v 6 dorazi velky parnik a my se musime presunout k protejsimu molu. Takze jsme jeste vyvazovaci manevry absolvovali jednou.

V 6 opravdu prijel do pristavu parnik. V 6 se tske otvirali urady, takze jsem v 6 a minutu klepal na dvere. Kolecko, Helth officer, Customs a Immigration jsem absolvoval za 15 minut. Celkem 6 x jsem opsal crew list s udaji o posadce, lodi atd. Kazdopadne o pul sedme jsme jiz zadali o povoleni vyplout z pristavu a za nedlouho potom zakotvili v zatoce asi 2 mile od pristavu. Tady je uz Karibsky raj. Bile plaze, bary, nadhera.

Vcera jsme uz byli prozkoumat pobrezi a plaz, prosli se vnitrozemim a vecer absolvovali prvni Karibskou party na plazi. Musim rict, ze zatim ma Barbados plny pocet hvezdicek. Velice pratelsti lide, citime se tady bezpecne a vsechno probiha v uvolnene atmosfere. Lahev rumu (a to tak, ze vynikajiciho Barbadoskeho) stoji v baru cca 120Kè, k tomu ziva hudba a elektrizujici atmosfera nadherne plaze. Vecer jsme se vratili po pulnoci a ve velmi dobre nalade.

Vcera na vecirku jsme se seznamili s lidmi z okolnich lodi a mimo jine se domluvili na navsteve nadherneho stareho dvoustezniku, ktery kotvi kousek za nami. Vubec nemaji motor ... neco jako Idioti s Viktorkou. Uz se tesime.

Tolik prozatim. Dnes snad take najdeme nejaky Internet a dame na web fotky!

Mnoho srdecnych pozdravu domu,

Posadka Perly.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat