Dnesni houpaci, presto nadherny den stoji za samostanou gastrozpravu.
Nejak se nam tady vsichni rozvarili a pripada mi to posledni dny jako v nejake kucharske televizni reality show. Kazda kvalitni show musi nutne obsahovat obecne humornou cast, komicke cislo, obdivuhodny vykon akrobata a samozrejme pouceni.
Takze pred tydnem Tomas na zadost veleni lode pripravoval k snidani obalovany chleb ve vajicku. To vezmete 5 vajec, nalijete trochu mleka, osolite, opeprite. Pak si vezmete chleba a pockate, az vlna od nikud katapultuje vajicka s mlekem pres cely salon. Pak vsichni pul hodiny uklizi salon, vytiraji vajicka zatekla pod vsechny podlazky, do lednice atd. A co myslite, mezitim vam miska, kde jeste trochu vajicek zbylo dvakrat spadne znovu a peclive se trefuje na mista, ktera jsou jiz uklizena .... to byste koukali, kolik italskych zatacek jsme absolvovali. No a dale jiz konvencne. Vezmete opet 5 vajicek ... postup se opakuje a pouceni minulym vyvojem stale jednou rukou drzite tu misku s vajicky .... a chleba je na svete. Ostatne byl skvely.
Dnes jsem mel sluzbu v kuchyni ja s Pajou. Na svou vlastni zadost jsem zacal pripravovat obalovany chleb ve vajicku, ovsem vylepseny o zapecenou slaninu a syr. Zaklad receptu jsem dodrzel uplne stejnou jako Tomas, jen zatacek v italstine jsem pridal vic. Nasledne, jiz s obalenym chlebem v ruce jsme museli podrobit nas velkorysy pristup k vareni kritice, kdyz hlavni proviantak Paja poznamenala, ze s timhle pri nakupovani nepocitala. Tady s tim, aby na chleba obalovany v peti vejcich bylo potreba 10 vajec. A na 5 misek vlocek 10 dennich davek. Uznali jsme, ze budeme muset snidanove receptury upravit.
K obedu ovsem zazarila cela posadka pripravou naprosto fantastickych doradku, tedy karbenatku z dorady. Skladaji se z 90% doradiho masa a pak dalsich bio ingredienci. Nebudu myslim prehanet, kdyz napisu, ze to je do teto chvile vrcholny gastronomicky pocin. Jak na to? Takze chytite dve stejne dorady, asi 50-60 cm dlouhe, vykostite, jemne pokrajite a zbytek uz jako bezne karbenatky .... :-)
Ocean nam jiz od zacatku plavby vydava sve poklady pomerne ochotne. Dnes se ale rybareni smrsklo na nahozeni, 30s nez se uvazal prut a uz jsme vytahli jednu a vzapeti druhou doradu. Ta druha je rekordmanka naseho vyletu. Uz jsou obe v lednici a to jsem zvedavej co s nimi zitra sluzba v kuchyni provede. Jestli tempo vydavani pokladu bude pokracovat, budeme asi ryby jen rano sbirat v kokpitu.
Dnes jsme projeli kolem pomyslneho patniku s napisem polovina plavby. Predpoved vypada nadejne, takze pred nami je odhadem asi 10 dni na Barbados.
Pozdravujeme vsechny domu,
Ucastnici Gastroplavby na lodi Perla Alba.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com
Žádné komentáře:
Okomentovat