Translate

06 ledna 2013

Den 14., dva predchozi, velryba, rekord, srazka s letajici rybou a svickova

Dobry vecer! Hlasime se opet z prostredka Atlanskeho oceanu z paluby plachetnice Perla Alba.

Vazeni nasi rodinni prislusnici, pratele a priznivci. Dnes je svatecni den, nedele. My zde mame hned nekolik duvodu k radosti. Ne, neni to pouze svickova v nasem brisku, kterou jsme meli k obedu, ale rada udalosti nekolika uplynulych dnu.

Tedy bleskove hlavni z nich:

Opatreni zavedena v kuchyni, zejmena dumyslny system drzeni ingredienci pri vareni, vedl k temer polovicni uspore surovin. Dnes mame napriklad nejvetsi vlny, ktere jsme zde zazili a svete div se, rano jsme k priprave anglicke snidane spotrebovali stejne mnozstvi vajec, jako jsme pozdeji servirovali a dokonce i snedli. Ja vim, reknete, na sousi bezna vec, ale pro nas zcela novy zusob pripravy jidla.

Jinou lod jsme uz nevideli od silvestra, tedy i sedm dni a dnes take ne.

Vcera pri veceri se 20metru vedle lodi najednou vynorila velryba (podle ploutve asi plejtvak) Ukazal nam jen hrbet, hrbetni ploutev a opet zmizel. Od te doby jsme krome letajicich ryb zadne jine morske zivocichy nevideli.

Rybareni probiha i nadale uspesne. Dorada zabere vetsinou do 30 minut. Mame jich uz zasoby na nekolik dni dopredu v mrazaku. Me zertovani, ze plody more budeme zachvili sbirat rano v kokpitu se ukazalo byti zalozena na skutecnosti. Kazde rano mame v kokpitu jednu letajici rybu. S ohledem na velke zasoby mnohem chutnejsi dorady jsme je zatim vzdy s diky vratili do oceanu.

Dnes v noci doslo k politovani hodne kolizi letajici ryby se clenem nasi posadky Tomasem Krausem. Letajici ryba potom, co do neho zcela nevybirave narazila nesla ani jednoduse sebrat mrskajic sebou v kokpitu plavidla. Tomas, vsak pohotove navlekl si rukavici a pak jiz ryba letela zpatky kam patri. Kolize se obesla na nasi strane bez zraneni, ale pro pristi vypravu budou krome uvazu povinne i helmy a ochranne bryle se steraci.

Program naseho svatecniho dne byl. Anglicka snidane, bohosluzba, odpocinek, svice na smetaku (svickova na smetane), odpocinek, vecere. Mezitim stridame vsechny atrakce matejske pouti, protoze vlny dnes meri urcite pres 4m.

Dnes rano bylo vypocitano, ze jsme upluli za poslednich 24 hodin vice jak 150NM. Do cile nam zbyva v tento okamzik 868NM, coz je cca necelych 7 dni. Vypada realne, ze bychom pristi vikend meli byt na Barbadosu.

Voda ma uz 27,3 stupne, vzduch 25-27, polojasno, obcas prehanka.

Konec rychleho prehledu udalosti za nekolik predchozich dnu.

Posilame mnoho pozdravu domu,

Psadka Perly

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat