Translate

27 ledna 2013

Už máme novou posádku a směřujeme na SAIN VINCENT


z paluby zaoceánské plachetnice Perla Alba se hlásí nová posádka. Předevčírem přiletěli Janek a Pavla. Rychle se adaptovali na Barbadosskou teplotu 28-30C. Zatímco Pavla s jankem jeli včera na výlet, tak my dva s Pájou jsme podnikali nákupy a odpoledne odhlašování z Barbadosu. 

Procedure odclení se z Barbadosu byla snad ještě zábavnější než proclení dovnitř. Poučeni minulými událostmi jsme nejezdili do velkého přístavu lodí, ale vyrazili pěšky. Při vstupu do přístavu jsme na rozdíl on minula dostali bílé kartičky VISOTORS a v tu chvíli jsme už nebyli turisti a mohli jsme se volně pohybovat po terminále. Úřady jsou v přístavu celkem 4 Helth boarding officer, Customs Boarding Officer, Immigration a Port authority. Při příjezdu musíte nevštívit první 3 a při odjezdu poslední 3. Jak přesně vypadá ale procedura ví vždy jen ten jeden nejhlavnější úředník a vzájemně se moc nemusí. Na každém úřadě musíte vyplnit dvakrát crew list (údaje o lodi, seznam posádky s daty narození a čísly pasů. Školení na kopírku v rohu místnosti asi nebylo a nebo dostali nařízení o úsporách a nemají tonery. Každopádně za 2 hodiny čistého úředního času jsme zase odcházeli s vyřízenými papíry s časem odplutí 27.1.2013 12:00. Nejvíc mě pobavil rastaman na Port authority, který když zjistil, že budeme odplouvat až další den, tak se mě s údivem zeptal, "proč to vyřizujete už dnes, když to jde odložit na zítra ...?"

Dnes dopoledne jsme ještě vyrazili na šnorchlovací krmení rybek k vrakům do zátoky. Aby naše nová posádka viděla, jak to je krásné pod vodou. Rybky se činily a bylo to zase krásné. Pája dokonce viděla murénu a nafukovací rybu. Po šnorchlování jsme ještě zašli do města na oběd a teď už míříme na Saint Vincent a Barbados máme za zády.

Na St. Vincentu bychom měli být zítra dopoledne. Je to asi 90NM, počasí vypadá skvěle, skoro jasno, vítr do zádě 14-16kn.

Jo a protože je neděle, tak k večeři se podává rajská s knedlíkem :-)

Za posádku,

Petr


----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com