Translate

29 května 2014

Potápění na Rainbow reefu


Tak tomuto zvířátku se říká míchaná vajíčka. Je asi dva centimetry velké a bydlí na útesu společně s 1500 druhy ryb a několika stovkami druhů korálů, o dalších třídách ani nemluvě.  Dnes jsme udělali dva ponory s biologickým potápěcím centrem na zdejším proslulém korálovém útesu Rainbow reef. No a opravdu je to tady úžasné. Pro porovnání zdejší biodiversity, na Hawaii mají 400 druhů ryb několik desítek druhů korálů. Rainbow reef patří mezi nejbarvitější útesy světa.
Jediné místo se kterým bych to snad uměl srovnat je Coral Gardens na Tonze, ale ani tam nebylo tolik barev a rozhodně tam nebylo tolik ryb. Když už mluvím o rybách a parybách, tak kromě standardních útesových žraloků jsme viděli veliké kanice, slušně velké wahoo a tuňáky a pak zdejšího velmi vzácného Ribbon ella.

Zítra máme další dva ponory a hned po nich zpracuji a dám na web fotky, abyste se mohli také pokochat.

Ani nad vodou nezahálíme. Dnes jsme navázali kontakt s místními, zítra máme domluvenou procházku a návštěvu. A máme i zajímavý příběh, kdy se nám ozvala Slovenská loď na cestě kolem světa, která našla na Suwarrowu knížku České moře od Źáčka, kterou jsme tam nechali ve výměnné knihovně. Napsali nám email, že je to potěšilo a že ji tam ponechali pro další lodě.

Z Viani Bay zdraví

Posádka Perly



Žádné komentáře:

Okomentovat