Translate

04 května 2014

BAY OF ISLANDS, čekání na počasí

Poslední dva dny, povzbuzeni úvodními rybářskými úspěchy, jsme téměř celé prorybařili. Podle rčení první vyhrání z kapsy vyhání bylo naše rybaření bez výsledku na talíři. Dnes jsme sice chytili jednu kingfish, jenže byla malá, tak jsme ji museli pustit.
Nyní jsme přeplachtili před marínu Opua, kde mnoho jachet čeká na počasí pro cestu do tropů. Je tady opravdu plno a napětí a nervozita je cítit ve vzduchu. My jsme v klidu, protože nyní vyplouvat nechceme, počkáme si až na další okno. Je tady hezky a nemáme kam spěchat.

Naše včerejší kotviště v Cooks Cove u ostrova Motuarohia stojí za krátkou zmíňku. Tato zátoka a ostrov bylo místo prvního vylodění kapitána Cooka na Novém Zealandu. To se stalo v roce 1769. Z Genia loci ukradlo mnoho cosi, když se malebný ostrůvek proměnil v sídlo resortu. Ani jsme nebyli na břehu.
Večer jdeme na návštěvu k našim Norským přátelům na loď Oda. Ti se chystají podle všeho budou odplout v úterý. Zítra Pája potřebuje cosi zařídit ve městě a potom vyrazíme zpátky mezi ostrůvky. Počasí se má na několik dní pokazit, tak začneme připravovat loď na plavbu, stále zbývá několik drobností a pak velký projekt úklidu. Podle všeho to vypadá, že bychom mohli vyplout o víkendu.

Zdravím z podzimního Zélandu do jarního květnového Česka, na Moravu i na Slovensko,

Petr

Žádné komentáře:

Okomentovat