Translate

01 srpna 2013

Znovu u Tiputa pasu

Iorana domů!

Tak jsme opět v příemném prostředí kavárny u Tiputa pasu. Po úvahách, co nám počasí dovolí dělat jsme dospěli k tomu, že si to ještě užijeme na Rangiroa a pak zamíříme rovnou na Tahiti a Morea. Právě nahrávám fotky na web, abyste se měli čím kochat.
Předevčírem jsme opustili ostrov Faama na jihu Atolu a pluli na sever k malinkatému ostrůvku Nao Nao. Je uprostřed atolu, velký asi dvacet kroků, je na něm jeden keř, kde sedí průměrně 50 ptáků. Kolem ostrůvku je nevelká mělčina s útesy a jedním kusem písku, kde se dá kotvit. A tam jsme zakotvili a protože se vítr uklidnil a s ním zmizely i vlny, zůstali jsme na tom překrásném místě uprostřed vodní hladiny přes noc. Nezahálely jsme a ihned jsme šli do vody. Okraj mělčiny přímo překypoval rybami, potkali jsme mnoho útesových žraloků a také veliké Eagel raye. Druhý den ráno jsme neodolali a šli udělat ponor. Obepluli jsme v hloubce asi 10 metrů ostrov dokola. Bylo to hezké, jeden ponor s Pájou a hned potom druhý s Jonym. Kromě jiného jsme viděli 3 metrovou murénu, která zrovna přeplouvala mezi útesy.
Z krásného nikde jsme se vrátili k Tiputa pasu. Podmínky jsou dobré a tak se dnes chceme jít potápět a šnorchlovat do průlivu. Kromě jiného dnes připlula Aranui, takže Pája právě nakupuje ovoce. Už se moc těším, sna nám to potápění vyjde a konečně budeme mít štěstí na delfíny, které jinak vidíme jen skákat z vln v průlivu, ale pod vodou jsme je ještě neviděli.

Z Rangiroa zdraví za posádku Perly Petr