Translate

08 srpna 2013

Jsme v Papeete na Tahiti





Iorana z Papeete. 



Včera jsme po ranním potápění u Tahiti Iti přepluli do Papeete. Potápění bylo slabší, korálový útes byl hodně poničený a kromě našich starých známých rybek jsme nic zajímavého neviděli. Nic nás tedy nedrželo a tak jsme vypluli z naprosto klidné zátoky Phaeton bay na oceán. Na zadoboční vítr síly 5 jsme pohodlně přepluli k maríně Tania, která je vlastně už v Papeete. 
A protože je svět malý, tak jsme na bójce hned vedle Geronimo a v maríně jsme našli Felice. Posádka zkažená civilizací nehorázně zajásala nad Disneylandem na břehu a dnes jsme tedy odsouzeni k výletu do velkoměsta, zařizování. Světlým okamžikem pro mě bude večerní gurmánská akce s Felice, kdy jdeme společně vyzkoušet známá roletová auta s místními pokrmy. 

Místní megakotviště a marína je naprosto přeplněná plachetnicemi, jsou tady i mastňácké superjachty (jen pár). Co ale musí přičíst k dobru je úžasný výhled na protější Moorea, kde zapadá sluníčko a dělá oprovdové divy. A zdá se, že je tady čistá voda na koupání, takže trpět zde nebudeme. 

Budeme tady několik dní a potom vyrazíme naproti na Moorea za žraloky a rejnoky. Vrátíme se sem ale zpátky pro Vlastu, která přiletí 16.8.

Z Tahiti Nui zdraví posádka Perly.