Translate

22 srpna 2013

Faie - Perlova farma, modrooci uhori

Ioarana!

Vcera odpoledne jsme prekotvili o 2nm severneji blizko k zatoce Faie proslule tim, ze v mistni ricce jsou krasni modrooci uhori. Ty tam jezdi krmit turiste makrelami z plechovky. Vesnice Faie je prevazne rybarska a zemedelska. Misti byli, jako na ostattnich mistech velice mili. Cestou na clunu do zatoky jsme uvideli na brehu rybarsky dum a rybare, ktery prave porcoval obrovskeho marlina. Dojeli jsme se podivat a odjizeli jsme s 2kg masa za 200kc.

Uhore jsme skutecne nasli, meli opravdu modre oci a byli pekne velci alespon 1,5m. Cestou zpatky jsme se ptali deti a mistnich, jestli maji obchod, bagety nebo neco, vsechno bylo uz zavrene. Kdyz uz jsme odjizdeli, tak se za nami ozvalo volani a na brehu byla holcina na kole a mavala na nas domacim chlebem. Rekla nam, ze je jejich domaci, odstrcila clun a zamavala ....

Na lodi jsme si na grilu udelali marlina, slunce zapadalo a krome priboje jsme slyseli jen obcas stekat psi ze brehu.

Pred vyletem do vesnice jsme snorchlovali v prulivu. Bohuzel odliv byl v plnem proudu a prinasel s sebou vodu ze zatoky, takze nebyla moc dobra viditelnost. Misto je to ale bezesporu velmi bohate na ryby a zivot, utesy byly nektere hezke, jine mrtve.

U lode jsme zkouseli hloubkove ponory na nadech a musim se pochlubit, ze jsem se posunul opet hloub a pokoril 20m. Neni to ve svete freediveru mnoho, ale uz to byl zajimavy pocit stoupat dlouho vzhuru za svetlem.

Dnes se chystame na vylet na breh, nedaleko jsou rozsahla archeologicka naleziste a kralovske sidlo Maeva. Odpoledne se chceme presunout zpet na vcerejsi fantasticke kotviste.

V patek v noci chceme preplout na Bora Bora za dalsim dobrodruzstvim.

Z Huahine zdravi

posadka Perly

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat