Translate

03 srpna 2012

Narodni park La Maddalena

Posledni 2 dny jsme na severu Sardinie. Od vcerejska jsme v narodnim parku La Maddalena. Narodni park zde byl vytvoren, co nektere casti souostrovi La Maddalena opustila italska armada, americke jednotky a NATO. Presto tady je pritomnost armady znat. Bonifacka uzina je strategicke misto.

My jsme se ale armadou uzavrenym ostrovum vyhnuli. Zakoupili jsme v ve meste La Maddalena na stejnojmennem ostrove povoleni na dva dny do stenojmenneho parku a vyrazili vstric kouzelnym zatokam s bilym piskem a blankytne modrou vodou. Dokonce tady maji jednu plaz, ktera je ruzova. Jmenuje se velice napadite Ruzova plaz.

Vcera vecer jsme kotvili u ostrova Caprera v hluboke melke a kreasne zatoce. Jakmile nekde zastavime, tak nalozime clun potapecskym vybavenim, obleceme se do neoprenu a uz se snorchlem prozkoumavame nejaky utes. Je to tady uzasne. Jak ucebnice fauny a flory Stredozemniho more.

Rano jsme vyrazili poznavat severni cast parku, ostrovy Santa Maria, Budelli a Razzoli. Nasli jsme zde bile plaze, uzasne zatoky. Snorchlovani je tady uplne fantasticke. Opravdu tady jsou i vetsi ryby. Dnes jsme prome kambal videli i rejnoky. Vsechno mame nafocene, tak, az se dostaneme na Internet, tak tam dam fotky.

Mam radost, ze jsem se posunul dal ve volnem potapeni. Jsem schopny se na nadech potapet se zatezi 4,5kg do 7-10 metru a mit tam dost casu na koukani a foceni. Citim se pod vodou skvele. Tady v narodnim parku se bez autorizovanych potapecich center neda potapet, jinak bych uz byl pod vodou s lahvi. luci jsou oba ve vode jako doma. Jony se potapi take hluboko a Samik to zkousi. Samca nas statne pri potapeni okopava a plasi ryby, ale vydrzi ve vode nejdele.

Zitra rano chceme vyrazit pres uzinu na Korsiku do Bonifacia. Moc se tam tesime. Pak uz zacnu sledovat pocasi, abychom zvolili vhodny den na start preplavby na Balearske ostrovy. Konkretne budeme mirit na Minorcu.

Vsechny zdravime z Perly z bile zotoky S. Maria.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat