Translate

06 srpna 2012

Dnes mirime do Ajaccia .

Noc v krasne zatoce byla klidna a to i presto, ze navecer nas prijela posadka vedlejsi jachty upozornit, ze budou slavit padesatiny, takze budou hlucnejsi. Presneji receno, prijel zrejme oslavenec na dingim k boku Perly s dvema mladsimi cleny posadky a zacal na nas, jak jinak, nez farncouzsky. My jsme se omluvili, ze francouzsky neumime. Zatvaril se rozpacite a pak zacal docela dobrou anglictinou, ze se chteji jenom omluvit, ze budou oslavoval padesatiny, tak budou trochu hlucnejsi. Myslim, ze ve francouzske verzi to bylo pozvani, protoze majitele ostatnich jachet okolo jeli vecer na oslavu.

S jazykem to je tady opravdu trochu problem. Tedy hlavne v tom smeru, ze vetsina lidi v obchodech a tak se vazne netvari pratelsky, kdyz na ne zkousime jine jazyky. A to nemluvim o anglictine, ale o spanelstine a itelstine a mezinarodnim universalnim rukamanohama. Nakonec se ale nejak vzdycky dorozumime (domluvime by bylo trochu prehnane).

Dnes mirime jeste asi 28nm severne podel pobrezi do hlavniho mesta Korsiky - Ajaccio. Slibil jsem Paje, ze zkoukneme jeste jedno mesto na Korsice, nez se vrhneme na Balearske ostrovy a asi jeste dokoupime proviant.

Zitra asi v 6 rano vyrazime na preplavbu, uz se tesim. Melo by nam snad foukat dobre, takze bychom mohli plout prevazne na plachty.

Zdravim z Perly,

Petr

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com