Translate

26 srpna 2012

Na ceste do Malagy

Pomalu se blizime do Malagy. Dnes jsme upluli asi 55NM z Carboneras do rybarske osady Adra. Meli jsme uspesny rybarsky den. Ulovili jsme tri male tunaky. Vsechny tri jsme snedli k veceri. Vypada to, ze tady bude ryb dost, snad nam po chobotnicce skoci i nejaky vetsi. Mimochodem jsme na nase chobotnicky chytli jen tunaky a pak tu jednu rybku, co nevim, jak se jmenuje a ktera zije podobne jako tunak.

No a jak plavba? Dnes to bylo fajn, pluli jsme sice dost na motor, ale asi tri hodinky jsme krasne plachtili. Nastesti se Poseidon rozhodl nas setrit a ustaly velke vlny, ktere nas trapili o den predtim. V predpovedi je, ze by se mel vitr postupne stacet v nas prospech, takze v Malaze budeme vcas, v utery dopoledne. Probihala take koupacka a predstavte si, ze voda, ktera mela jeste pred dvema dny skoro 30 stupnu ma ted 23, brrr. Atlantik uz o sobe dava vedet.

Dnes jsme se dohadovali, ze jeste nez pojedeme na Gibraltar, resp. do La Linea, tak se zajedeme podivat na africky kontinent. Chceme na nakup do spanelske drzavy Ceuta. Ta je hned naproti Gibraltaru. Maji tam nizke dane, tak tam nakoupime naftu a nejake potraviny.

Posadce uz se to pomalu krati, odletaji ve stredu, bohuzel klukum se krati i prazdniny, takze pojedou domu.

Dobrou noc z Perly,

Posadka

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat