Translate

27 srpna 2012

Tesne pred Malagou

Dnes jsme cely den motorovali. Na druhou stranu byla uplne klidna hladina a diky tomu jsme videli spoustu ryb. Dnes byl hlavnim slagrem Mesicnik, Je to zvlastni ryba. Dorusta az 3 metru delky a muze vazit az 1900kg, ctete dobre, jestli se v knizce o stredomorskych rybach nespletli. V kazdem pripade jsme jich dnes napocitali snad deset. Byli na hladine a nechavali se unaset proudem. Kdyz nas zaznamenali, tak pomalu zacali plavat do hlubin. Mesicnik zije az do 400m hloubky, nema kosti, jen chrupavky a je kulaty jako mesic, proto se tak jmenuje.

Krome Mesicniku jsme videli velke rejnoky, kteri take plavali u hladiny, letajici ryby, tunaky a dalsi. Kdyz jsem u tunaku, tak dnes nam dva mali tunaci opet zabrali. Delam z nich prave polevku.

Dnes se jeste vice ochladila voda, dokonce byla v jednu chvili jen 19 stupnu. Byl to proud, byla neprijemna mlha, trvalo to asi 30 minut, pak se teplota vody vratila na 21,5 a mlha zmizela. Jsme asi 70nm od Gibraltaru, takze pocasi je pestrejsi, proudy zesiluji a zacinaji tady byt zretelne prilivy a odlivy.

Zitra budeme kotvit v marine v Malaze. Ve stredu rano odleta Viktor s Martinou a Sasou a my s Pajou a klukama budeme ve ctyrech pokracovat dale smerem k Gibraltaru a pak na vylet do afriky do Ceuty.

Hezky vecer z Perly,

Petr

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat