Translate

12 srpna 2012

Podel severniho pobrezi Menorky

teda, to jsme meli dnes zazitku, to vam povim. Tak ja to vezmu z rychliku.

rano jsme vstavali o pul osme, protoze v osm jsme vyrazeli nafotit rejnoky v zatoce, kde jsme kotvili. Ani se neda vylicit ta romantika, kdyz clovek s vychazejicim slunickem vstava, naproti nadherna plaz s cervenym piskem a pod lodi svetle modra voda, bily pisek. Rejnoky jsme natocili.

Vyrazili jsme podel severniho pobrezi. Vazeni Menorka je naprosto nadherna. Severozapadni cast je starsi a tmava, jihovychodni svetla, vapencova, mladsi, ale zvetralejsi. Vysoke utesy plne jeskyni nad vodou i pod vodou plaze ruznych barev, fantasticke zatovy s tyrkysovou vodou. K tomu pridejte prijemne lidi, kteri se snazi komunikovat, ne jako v Italii, kde utikali a ppkladali telefon, kdyz clovek nemluvil italsky a ve Francii, kde vas skoro odmitali v obchode obslouzit, kdyz jsme nemluvili francouzsky. Tady se vsichni snazi, usmivaji se, jsou prijemni.

No takze cil dnesni cesty byla Ciutadela na zapadnim okraji ostrova. Cestou jsme nejprve videli skakat tunaky, kteri lovili. Pak jsme na vode videli nejmene metr a pul velkeme Karnase (amberjack dumirelli). Nedalo nam to a museli jsme zkusit, jestli neni cerstve zabity. Nebyl, skoda. Dopluli jsme do zatoky s tyrkysovou vodou. Nedalo mi to, museli jsme jit pod vodu. Nakonec jsme se potapeli vsichni ctyri, i Sam si to vyzkousel. Krasne oblouky, hodne rybicek.

Ted sedime na veceri a mezitim se nam plni lahve v potapecim centru a uz ted se tesim na zitrejsi potapeni. Zitra rano pujdeme na trh, byl krasny, stare kachlikove kramky, rybi trh. Pak vyzvedneme lahve a hura na bile plaze jizni Menorky!

Mnoho pozdravu domu a jeste jednou vsechno nejlepsi bracha,

posadka Perly!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com