Translate

05 června 2013

Jsme na Markezach, prepluli jsme Velky modry ocean!!

Radi bychom vas vsechny pozdravili Kaloa, jak se u nas na Markezach rika ahoj!

Prepluli jsme za 21 dni Velky modry Ocean, zvany Tichy, 5500km. V zatoce Hanavave nebo take Zatoce pannen jsme zakotvili po boku nekolika nasich znamych skandinavskych lodi. Je tak prijemne se zase videt s rodinkami z Felice, Miss my 2 a seznamili jsme se hned s dalsimi.

Fatu Hiva a zatoka Hanavave se rika, ze je jedno z nejkrasnejsich mist na planete. Nevim, budu muset teprve najit slova, abych Vam to popsal. Ale chtelo se mi brecet, kdyz jsem rano videl zelene strme srazy ostrova, prvni pevniny po 21 dnech plavby. Zeme byla citit uz dna dny dopredu, to je uple zvlastni, vzdyt vitr foukal z jine strany, ale jasne jsem to citil. Dnes si davame vino a pujdeme se vyspat, celou noc muzeme spat, oba najednou, huraaa.

Zitra budeme relaxovat a zkusime udelat nejaky plan, jak dat na lodi vsechno zase do poradku. Mame tady na Markezy cely mesic, jak ja se tesim. to je super. Predstavte si, ze se tady neda platit penezi (skoro), tady se jen vymenuje za veci .... Nasi kamaradi z Felice nas vzali do vesnice a k rodine, kde jsme videli smenny obchod na zivo. Jdete vesnici, zatukate na dvere a zeptate se jestli by nemeli nejake pomelo a banany navic, oni reknou ano a zeptaji se, co mate pro nas ... mame tady navic tricko a hacky na ryby ... tak jo, vezmene si deset pomel, trs bananu, tady mate bazalku, papriky a jeste neco .... fakt, takhle jsme to videli ....

A ta priroda, ta scenerie ... to snad ani vylet na Kokorin nebyl lepsi ... (.... z Dobyti severniho polu ....)

Neni tady Internet, takze nadale jsme jen na saelitnim emailu. Nicmene s Milanem Brouckem uz mame pripravene reseni, abychom mohli poslat i pres stelit alespon jednu fotku a cesky text. Zitra se tesim, ze napisu!

Posilame, stastni, mnoho pozdravu domu do povodnemi zkousenych Cech!

Perlas, jak nam tu vsichni rikaji.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat