Translate

22 února 2013

Uz zase pod plachtami, smerujeme na Los Roques

Zdravime opet za plavby z paluby nasi opravdove zaoceanske a nyni jeste k tomu zavodni plachetnice.

Dnes se udalo nekolik zasadnich veci o kterych je potreba vas spravit. Uz jsme opravdova zaoceanska lod a stalo se to prave dnes, kdyz jsme nasli a posleze i zabili prvni svaba. Na kazde zaoceanske lodi ziji svaby, takze jsme radi a hrdi, ze i my jsme si je konecne naimportovali na lod. No proste tropy.

Dale jsme dnes kratce po poledni, zrovna kdyz se podavali spagety vytahli z pokladnice oceanu 5kg tunaka. Jupii, uz nam ryba chybela. Dnes bude fishtarak, zitra fishtek a k veceri fishburgery, no a ctverici nasich fish jidel zakoncime fishzotem. Jako priloha bude sladka houska, chlebovnik a ryze ... hahaha, kluci Tom, Mora a Boza nam tu chybi!

No a za zaver. Po dnesnim dnu plavby mohu konstatovat, ze Perla je po udrzbe jako raketa. Pridali jsme turbo a k tomu jeste nitro, jak by rekli Jony se Samem. Vymena vrtule za sklopnou a novy nater nam pridavaji na rychlosti nejmene 2 uzle. Na vitr o sile 13-14 jela Perla 9.5. Ted fouka ze zadu cca 10-12 a jedeme stale pres 6 a SOG s proudem je 7-8. Vite co to znamena, ze za 24 hodin plavby naplujeme o 30NM vic a to je 6 hodin plavby, takze za 4 dny usetrime cely den, to je fakt mazec.

Nova genoa je take perfektni ... takze hura kolem sveta!

Do opet zasnezenych domovu v Cechach i na Morave posilaji tropicky pozdrav

Petr a Paja

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat