Translate

23 února 2013

Po dlouhe dobe pres den na motor, kulohlavci, plny mrazak tunaku

vcera vecer nam na udici ocean nachystal dalsiho 4kg tunaka. Takze v mrazaku je zase plno a jidelnicek plnime na 100 procent. Noc byla v pohode, az na to, ze jsme museli stahovat flatrujici hlavni plachtu. Vitr se nam stocil v noci k vychodu a zeslabl. Dopoledne, kdyz uz jsme jeli 4 hodiny pod 4 uzly a gena s sebou mlatila jsme to vzdali a od Kanaru poprve jsme pri preplavbe nakopli motor a az ted do pul pate odpoledne jsme jeli na motor.

Priroda si pro nas nachystala predstaveni s morskymi ptaky. Burnaci, albatrosi a dalsich asi 5 druhu se ve velikych hejnech krmilo hejny rybek, ktere uplne varily vodu. Asi je lovili delfini. To bylo, kdyz jsme propluli kolem ostrovu Los Hermanos. Jeste prdtim v noci jsme minuli Los Testigos a ted nam za zadi zmizela Blanquilla. Je to tady vazne nadherne. Obcas potkame mistni male rybare, v noci nekolik tankeru smerujicich na Trinidad a to je vsechno.

Tedy ne uplne. Odpoledne jsme zastavili na koupani. Voda se nam tady ochladila, ma jen 25 stupnu. Ale je to diky morskym proudu, ktere z hloubky vynaseji plankton a jine ziviny. Takze neni divu, ze kdyz jsme vlezli do vody, tak kousek za zadi se vynorilo stado Kulohlavcu cernych. Jsou to vlastne takove male kosatky, jen cele cerne. Krmili se, tak jsme je mohli pozorovat. Jsou o kus vetsi nez delfini a poznate je snadno podle tvaru hrbetni ploutve a predevsim kulate hlavy.

Pak jsme jeste videli nekolikrat vrit vodu, jak se hejna rybek snazila uniknout pred krmicimi se tunaky a kytovci.

Doufam, ze nam vitr vydrzi a nebudeme muset zase poustet bublu,

Od kormidla a z kuchyne zdravi Petr a Paja

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat