Translate

06 února 2013

Konečně žraloci pod vodou ...

Ahoj domů ..
tak konečně jsme se dočkali a poslední 3 dny se potápíme na Bequia a teď dva dny na Tobago Cays. Jsem z toho úplně nedšený. Nejprve jsme absolvovali jen ve dvou krásný ponor na Bequii, pak noční ponor tamtéž a teď máme za sebou 4 ponory na nádherných Tobago Cays. Viděli jsme toho tolik, že se mi to sem ani nevejde. No musím k tomu určitě napsat článek. To je děs, čas tady tak utíká. Máme stále úlně nabitý program a fakt nestíhám nic napsat. Mám v plánu samostatný článek o jídle a pak o potápění. Kdybyste viděli, jak jsme rychle zvládli rozličné druhy místní zeleniny a ovoce. Standardně už děláme chlebovník, sladké brambory a jíme takové ovoce, že ani nemohu najít, jak se to všechno jmenuje anglicky, natož pak česky.
No, ale určitě jste zvědaví na vysvětlení nadpisu k tomuto článku. Ano, včera poprvé a dnes opět jsme viděli spoustu žraloků. Viděli jsme dva druhy - žraloka vouskatého a žraloka černocípého. Ten první ve dne spí pod útesy na dně a ten druhý je úplně normální žralok, podobný jako útesový. Ani jeden není agresivní a potápěčům se spíš vyhýbají. Každopádně jsme ze setkání s nimi úplně nadšení, jsou to nádherní tvorové. Zkouším zrovna neúspěšně dostat na web fotky, tak alespoň dám pár do mailu, třeba to projde.
Kromě žraloků jsme viděli nespočet rybek a ryb, velké barakudy, velké jacky v hejnech (to jsou tuňákovité ryby), dnes jsme viděli nádherného rejnoka Spoted Eagle ray (teď nevím, jak se mu říká česky). Langusty tady jsou pod každým kamenem a některé jsou pěkně veliké ... a dost, napíšu to pořádně do článku.
Zítra nás čeká před odjezdem na Trinidad ještě jeden ponor na vrak u Mayerova ostrova, kde zrovna teď kotvíme.

Posíláme pozdravy domů,

potapěčská jednotka z Perla Alba.