Translate

21 června 2014

Odjezd z Vuda Point, Robinson Crusoe Island

Ve Vuda Point Maríně jsme se už dlouho nezdrželi. Večer toho dne, kdy přiletěli kluci jsme šli do baru na večeři a zkontrolovat, že vyvěsili českou vlajku z Perly na správném místě. K dobrému jídlu nám hrála živá hudba. Tady je opravdu každý muzikant, každý kluk hraje skvěle na kytaru a zpívá. 

Kluci byli dost unavení, takže brzy po jídle šli dokončit odpoledne započatou těžkou práci s regenerací a vydrželo jim to až do rána. My jsme poseděli před cestou do postelí ještě s posádkou La Medianoche. Ti jsou další lodí, která míří na západ a se kterou se uvidíme až ... až někdy za dlouho.
Úzký kanál z Vuda Point


Další den ráno jsme dotankovali, zaplatili a o půl desáté jsme vyplouvali úzkým kanálem ven z maríny. Za sebou jsme nechávali i Pavla s lodí Ukulele, kterého jsme potkali ve Vuda a je dalším zajímavým Čechem, na kterého jsme během naší plavby, daleko od domova narazili. Ten zase pro změnu v 68 odešel z Vlasti a zakotvil v Jižní Africe. Dnes se plaví se svou lodí, kterou si sám postavil v Jižní Africe již mnoho let světovými oceány. Vypadá to, že se s ním ještě setkáme tady na Fiji a tak si vyprávění o něm nechám na později.
Po cestě jsme měli štěstí a chytli jsme krásnou Španělskou makrelu, Waloo

My jsme zamířili ven z laguny a proti větru a vlnám jsme se probojovali až do Likuri Harbor a zakotvili u ostrova s resortem. Jsou tady velmi přátelští k jachtařům a navíc jsme měli možnost večer shlédnout jednu z nejlepších tanečních show na Fiji a kluci mohli ochutnat Tichomořskou kuchyni. Taneční vystoupení, chození po žhavých kamenech a zvlášť pak ohňový tanec byly velmi působivé. Byl to průřez tradičními tanci celého Tichomoří a úplně mě to přeneslo zpátky do Polynésie ... tamním dívčím tancům se fakt nic nevyrovná :-) Zato tradiční Fidžijský ohňový tanec, to byl tedy nášup. Snad tucet tanečníků metalo kozelce v rytmu bubnů s hořícími pochodněmi. Pot jim stékal po vypracovaných tělech a ohně pochodní se míhaly tak rychle, že jejich člověk už vnímal už jenom ohnivá kola a elipsy opisované točícími se pochodněmi. 
Do postelí jsme šli v deset a byly jsme všichni zmoženi. Dnes máme naplánovaný dobrodružný výlet po řece až do další zátoky. je to dost daleko mangrovovým porostem a tak uvidíme, jestli se nám tam nakonec podaří dojet.

Jestli nám vyjde počasí, tak bychom se zítra vypravili na skupinu Kadavu. Tam na nás čeká potápění v pasech s velikými kanici a manty.

Zdravím z Viti Levu,

Petr a posádka.

Žádné komentáře:

Okomentovat