Translate

11 listopadu 2013

Z Vava'u pred odjezdem na Ha'apai

to jsem se zase dlouho neozval,ze? Mame tady totiz uz par dni navstevu a tak jsem se k psani nedostal. A ne, ze by nebylo o cem psat. Ted jsou ale 4 hodiny rano a ja jsem vzhuru proto, ze musime drzet kotevni hlidku, Jsme totiz na kotve u maleho neobydleneho a neskutecne kycove malebneho ostruvku Fonua'one'one na jihu skupiny Vava'u. Bydli tady jenom mnoho morskych ptaku a a stejne tak mnoho krabu, jinak nikdo. Posunuli jsme se na jih, protoze se chystame preplout do stredni skupiny ostrovu Ha'apai a to nastane asi pozitri.

Od posledniho prispevku jsme se snazili opravit vratek, ale dozvedeli jsme se, ze opravit nejde. Presto jsem se o opravu snazil a ted to momentalne spis funguje nez nefunguje. Bohuzel je to, jak jsem si myslel - odesla prevodovka. Rad bych mel silnejsi vratek s vetsi prevodovkou a tak nas na Zelandu ceka nakup noveho vratku a vymena.

V patek priletel Martin tax se segrou a svargem. Je to docela dobrodruzna sranda. Martin byl fotit hvezdna mracna, byli jsme snorchlovat na utesech, kde se nam s Pajou libilo, no a ted se chystame na jih.

Trochu se nam tady komplikuje pocasi, presto zustavam optimista a doufam, ze se nikde pobliz neobjevi nejaky tajfun, zvlast kdyz jsem cetl o hruzach ted na Filipinach a v Cine.

Jsme zase bez Internetu, takze jen na nasi satelitni adrese.

Z nocni Tongy zdravi posadka Perly.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat