Translate

01 listopadu 2013

Objevujeme Vava'u

.. z Nieafu, hlavniho mesta Vava'u, jsme vcera zmizeli. Kdyz jsme rano jeste jeli na clunu nakoupit na trh, tak zrovna priplouvali Peter s Ilonou z Offshore Haven. Neslo to jinak nez abychom se stavili alespon na kavu. Ale hned potom jsme vyrazili ven na krasna kotviste Vavau ... je to tady pekne, velice malebne az romanticke, jenom tech plachetnic jako v Chorvatsku.

Prvni jsme vyzkouseli Port Maurelle. Moc pekne kotviste, ale plne. Jeli jsme na pruzkum nedalekeho utesu clunem. Utesy tady jsou misty pekne, malo ryb a hodne moc nemocneho a nebo uplne mrtveho koralu. To jsme ale vedeli. Vecer jsme se jeste byli podivat na jeskyni kousek od kotviste. To bylo moc hezke a dnes jsme se tam vratili nafotit to a samozrejme si tam zasnorchlovat. Jsou tam netopyri, ale ne ti velici Kaloni Tonzsti, ale jini ovocni, velci jako ti u nas.

Dnes jsme podnikli velkou, narocnou a ponekud neuspesnou vypravu na dve potapeci mista. Zmenil se vitr a s nim i smer vln a tak to tam bylo trochu divoke a jediny ponor byl k zaseknute kotve clunu. Dobra viditelnost, ale utes bez zivota. Cestou jsme videli asi 1nm od nas nekolik velryb, takze stale tady nejake jsou, to je dobra zprava.

Kdyz se po nasem navratu kotiste v Port Maurelle promenilo ve Vaclavak {8 lodi), tak jsme zvedli kotvu a vyrazili jinak. Po dlouhem a beznadejnem hledani jsme zakotvili u ostrova Vaikaeitu, kde uz stalo dalsich 5 lodi. Mame tady vytipovanych nekolik lokalit na potapeni, tak zitra se na to vrhneme, snad neco uvidime.

Zatim takto v rychlosti z Vavau zdravi Petr a Paja.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat