Translate

06 února 2014

Po návštěvě Great Barrier Islandu jsme zpátky ve Whangarei

dnes přechází přes Zéland další tropická tlaková níže, takže hodně fouká a prší. My jsme ve Whangarei Town basin maríně a je nám tady dobře. Opět je státní svátek a v maríně nebylo ani jedno místo, tak jsme se s trochou štěstí domluvili se známými z lodě Oda a jsme vyvázaní k nim. Pera a Elizabeth jsme naposledy viděli na Markézách.
Bylo by ale dobré napsat několik řádek k naší plavbě z Aucklandu, přesněji od ostrova Kawau. Od ostrova Kawau jsme se skutečně vydali na Velký Bariérový ostrov. Cestou jsme měli neskutečné štěstí a skoro polovinu 4 hodiny trvající plavby nás doprovázelo stádo delfínů skákavých. Nemohli jsme se jich nabažit, hlavně tedy já. Plavali pod přídí, otáčeli se, škádlili se navzájem a zase na nás koukali. Bylo to nejdelší a nejosobnější setkání s těmito mořskými savci. Mám natočené hodně videa, nicméně ho musím teprve zpracovat, abych ho mohl nahrát na youtube.
 
Na Bariérovám ostrově jsme se setkali s Peterem a Ilonou z Offshore Haven. Takže kromě druhého výstupu na horu Hobson jsme se také potápěli. Počasí nám tentokrát přálo a my jsme mohli na severní nekryté a krásné kotviště. Už dlouho jsme neměli čerstvou rybu, takže jsem po potápění střelil tři ryby. No a navečer se u nás zastavil člun s partou sportovních rybářů a ti nám jen tak dali velikou Kingfish a později večer ještě obřího čerstvě chyceného snappera. Nic za to nechtěli, byli to asi vášniví rybáři a měli úlovků nazbyt. Nám se dobrá ryba samozřejmě hodila. Kingfish je lepší nebo nejméně stejně dobrá jako žlutoploutvý tuňák. Co vám budu povídat, rozdělili jsme se s Offshore Haven, pozvali je na večeři a mrazák je opět plný.
 
Cestou z Bariérového ostrova jsme na noc zastavili u Lady Alice ve skupině ostrovů Hen and Chicken, To je rezervace a kotviště s jednou lodí se nám líbilo. Celý večer jsme poslouchali kňourání tučňáků modrých a skřehotání všech možných ptáků hnízdících na břehu.

Dnes jsme vypluli už v 6 ráno. Předpověď počasí ukazovala na přechod níže s deštěm, silným větrem a vlnami. Do přístavu jsme dopluli tak akorát, když vítr zesiloval ke 30 uzlům a vlny byly pěkně nepříjemné. Musím myslet na Aldo, kteří díky tomu, že nemají motor musí kotvit u vjezdu do přístavu a teď zrovna psali, že jim tam fouká víc jak 40, také se jim převrátil člun a mají asi dost napilno. Máme ještě v živé paměti June. tady foukne sem tam poryv, ale nic hrozného.

Zítra máme hodně zařizování a pak i celý víkend, protože v pondělí na měsíc odjíždíme autem na Jižní ostrov a Perla tady na nás bude muset počkat.

Z Whangarei zdraví posídka Perly.

Žádné komentáře:

Okomentovat