Translate

17 září 2013

Tak zítra startujeme na Suwarow ...

... zítra brzy ráno vyrážíme na Suwarow, hurá. Momentálně si dáváme skvělé pivo v Maikai Marině na Bora Bora. Potřebovali jsme ještě naplnit potapěčské láhve. Nyní jsme připraveni, nádrže plné, banány dozrávají pod bimiminy, ledničky jsou plné :-).

Představte si, jak je svět malý. Tak vyděšen historkami o počasí, napsal jsem slavnému metoerologovi Bobu Davitstovi. z Nového Zélandu. Víte, on je opravdu guru přes počasí v oblasti jižního východního Pacifiku, všichni ho znají. Já jsem ho žádal dopředu, jestli nás poskytne službu ve formě předpovědi na míru pro nás pro plavbu z Tonga na Nový Zéland. On mi odpověděl, že samozřejmě a že zadarmo pomáhal s počasím Petru Ondráčkovi ... ólala, víte kdo to je ne? Kdyžtak si ho vygooglujte. Tak jsme se hned sladili a už nám také zadarmo psal, ohledně počasí pro cestu na Suwarow.  Je to super, že tak malá země bez moře je známá a je to díky idiotům z Victorie, Petru Ondáčkovi, Davidu Křížkovi a dalším. Je to tak trochu spojení domů a vlastně je veliká výhoda, že jsme malá země uprostřed pevniny.

Co se týká naší přeplavby na Suwawarow .. víte vůbec, kde to je? Je to úplně odlehlý atol patřící do skupiny severních Cookových ostrovů. Je to ráj žraloků, a kokosových krabů. Je to národní park, kde je ranger jen na 9 měsíců, žádné letiště, žádné spojení, jen občasná návštěva plachetnic ... no nechám na vás případné další googlování a případně vám o tomto speciálním místě na světě napíši víc, tedy pokud se tam dostaneme.

Takže Suwarow je 700NM , to je pro nás ve stávajícím počasí 4-5 dní. Moc se tam těšíme. Bob Davitt nám právě napsal, jeďte nyní, takže vyrazíme a doufáme, že před tím, než dorazí nějaké špatné počasí, tak budeme v laguně. 

Dnes jsme přeplouvali z Raiatea na Bora Bora a po opravě kormidla je Perla jako nová, byla to paráda, 20-28kt zadobok, 2,5m vlny, super plavba, jsem úplně nadšený a na cestu se už moc těšíme.

Takže těšte se na zprávy z plavby, moc zdravíme domů!

Posádla z Perla Allba





Žádné komentáře:

Okomentovat