Translate

15 září 2014

Právě jsme se odclili a vyrazili jsme směr Vanuatu

Aj, to byl hektický týden. Chvílemi je to pěkná dřina to jachtaření. Od mého návratu na loď jsme se vlastně nezastavili. Přepluli jsme z Malolo do Vuda Point, kde jsme se přes víkend připravili na plavbu na Vanuatu.

Na Malolo nepršelo skoro celé léto a tak tam nebyla voda. Pája ukončila svůj bohatý společenský život na slavnostní závěrečné večeři Muscet Cove regaty, rozloučili jsme s jachtaři, zatlačili slzu a zaplatili účty. Myslím, že se oba těšíme zase na moře a za dobrodružstvím na Vanuatu.

Ve Vuda point jsme potkali českou loď Odysseus II. Potkali jsme je už minulý rok na Samoa. Ti opravují různé závady a na Vanuatu budou vyrážet někdy za námi během tohoto týdne.

Počasí vypadá pro naši plavbu dobře, tedy alespoň v předpovědním modelu. Trochu jinak to je momentálně ve skutečnosti, kdy nám fouká nepříjemně proti, v laguně se udělaly krátké strmé vlny. Uvidíme, jak to bude vypadat až vyplujeme na otevřený oceán.

Napíšu víc během cesty, ostatně na Vanuatu poplujeme 4 dny.

Z Perly zdraví

Posádka.

PS: A trochu to vypadá, že na Vanuatu budeme mít omezený přístup na Internet. Zato však můžete sledovat, jak přibývají lodičky na mapě.

Žádné komentáře:

Okomentovat