Translate

22 prosince 2012

Vyplujeme na Štědrý den v 08 ráno místního času

Zdravím vás v první den nového Májského cyklu. Tak nám tedy nepřiletěli ... myslím ti mimozemšťany. Nevadí, budeme to muset zvládnout sami si ten náš svět a život dělat hezčí.

My tady na Perle pilně pracujeme, abychom měli vše připraveno na zítřek, kdy opustíme marínu. Zítra zakotvíme před marínou na noc a 24.12.2012 v 0800 ráno vyplujeme. Vítr by měl přijít pozdě odpoledne a předpověď vypadá, že by nám mělo foukat nejméně týden.

Co přípravy? Všechno se nám daří podle plánu, tedy spíš více než méně :-) Máme už první drobný zádrhel - včera nám při nahrávání nového software do autopilota milý autopilot zahlásil error v přenosu a už se nerozběhl, je v něm software nahraný jen z půlky. Žádné tlačítko general reset jsem nenašel. Jeli jsme dnes ještě do Las Palmas zkusit jestli náhodou někdo nebude pracovat, ale bohužel bez úspěchu. Pokud bychom chtěli čekat na někoho, kdo to umí dát dohromady, tak by to trvalo do ledna. Napsal jsem tedy na podporu Raymarine a rozhodl se, že poplujeme bez autopilota. Je nás na lodi 5 a máme větrné kormidlo, které naštěstí žádný software nemá. Z pohledu bezpečnosti to žádný problém nepředstavuje, jen budeme muset víc kormidlovat.

Pája včera s Bohdanovou pomocí nakoupila jídlo. Počkejte, až uvidíte fotky, to bylo krabic. Do lodě se to, jako vždycky vsáklo, všechno je už uklizené. Doufám, že se nám to nebude kazit, to ale uvidíme. Jídla tady máme podle mě nejméně na 3 přeplavby, takže zase nezhubneme, kurděje nám nehrozí a přeplavba bude opět gastroplavbou.

Nálada je veskrze dobrá, jen je stále mnoho věcí, které jsou na mě a tak jsem v jednom kole. Na druhou stranu kluci pracují skvěle a Pája je taky úžasná, protože o jídlo se vůbec starat nemusím. Taky se nezastaví.

Tak zdravím všechny domů,

Petr

Žádné komentáře:

Okomentovat