Translate

24 listopadu 2014

Chystáme se odplout do Austrálie

Zdravíme domů. Pozornému čtenáři nemůže ujít, že jsem přestal psát o Novém Zélandu a píši najednou o Austrálii. Ne, nespletl jsem se. Zase jsme trochu pozměnili plány a místo na Nový Zéland poplujeme do Austrálie. Důvodů je víc než jeden, ale ten nejpodstatnější je finanční. Ovšem od chvíle, kdy jsme se pro tuto změnu rozhodli, tak zmizela nejistota a otazníky a jsme si celkem jistí, že je to takhle správně. Jak tp tedy bude?
Míříme na svátky do Syndey, ale předtím se proclíme v Coffs Harbor, který leží asi 200NM severně a pak se necháme snést jižním australským proudem dolů. Vzdali jsme, podobně jako minulý rok, cestu domů na Vánoce a místo toho se vrátíme na delší dobu na souš do Čech zhruba v březnu. Dál budeme v cestě kolem světa pokračovat za pár let na jiné lodi, protože Perla, která nám byla 3 roky domovem bude na konci ledne na prodej. Tak a to je skoro vše, tedy ještě jedna změna - zítra odlétá domů Dodo a tak se zase budeme s Pájou houpat na oceánských vlnách ve dvou, tedy ve střech, počítám-li Wolfaganga, naše větrné kormidlo a nebo vlastně ve čtyřech, když započítám ještě naši Perlu.
Jsme na jednu stranu smutní, že opouštíme na delší dobu nádhernou oblast jižního tichomoří, vlastně i tropy. Před námi ještě leží Tasmánské moře a Jižní země - Austrálie a pak na pár let Česká kotlina :-)
Budeme zase posílat aktualice naší polohy do mapy, abyste nás mohli ledovat. Mimochodem všimli jsme si, že jsem dohnal resty s blogem a fotky? 

Myslete tedy na nás!

Zdravíme z Nové Kaledonie,

Petr a Pája

Žádné komentáře:

Okomentovat