Translate

11 dubna 2014

Chystáme se z vody, web a plány 2014

Pája se vrátila před týdnem z Austrálie a tak jsme zase v plném dvoučlenném počtu. Je před námi víkend s Maorskou kulturou a v pondělí budeme Perlu vytahovat z vody, abychom mohli udělat nátěr pod čarou ponoru, vyměnit anody a  zkontrolovat prostupy v trupu. Budeme také čistit a leštit vnější plášť. Rádi bychom během vytažení z vody upravili vstup pro odsolovač, abychom se zbavili problémů při odsolování za jízdy.

Dnes za námi byli z doků, kde nám budou loď vytahovat, aby přeměřili základní rozměry a připravili se na nás. Naši kamarádi z lodě Oda mají s lodí na souši velký problém, protože jim loď posadili jenom na kýl a řádně nepodepřeli a ta se vlastní vahou mírně ohla kolem kýlu a praskly jim vnitřní vzpěry uvnitř lodě. Mají Bavarii, nicméně Perla je loď podobné konstrukce. Jsou na jiném místě, nicméně nás to pořádně znervóznělo, takže jsme si nechali celý proces důkladně vysvětlit a požadujeme dodatečnou podporu při uložení. No snad všechno dobře dopadne, budou to ale zase nervy :-)

Poslední 4 týdny je náš pobyt tady veskrze pracovní. Spustili jsme nový web a rád bych na tomto místě poděkoval všem, kteří si dali práci a pomohli mi cennými připomínkami a náměty. Jak jste si možná všimli, tak na hlavní stránce Perlovin se objevil článek o změně plánů pro letošní rok. Hlavně pro ty z vás, kteří se za námi chystali to je cenný článek, neboť se dozvíte, kde nás letos najdete.

Aktuálně z Whangarei - tento víkend se tady jede Rally New Zealand, z cyklu světového poháru. Škoda motosport tady je zastoupena 2 továrními vozy Fabia, jeden s českou posádkou vedenou Janem Kopeckým, mistrem Evropy. Tak jsme jim popřáli hodně štěstí. Bylo zase jednou milé vidět úspěchy někoho od nás a být hrdí odkud jsme. Kromě dvou Fábií z týmu Škoda motosort se Rally účastní i Fabia s Čínskou posádkou.

Zítra se tady kromě Rally koná také přehlídka maorských hudebních, u nás bychom řekli folklórních skupin. Tak se tam zítra zase jdeme podívat na haku.

Tolik z Perly a v pondělí na nás myslete, ať všechno dobře dopadne,

Petr

Žádné komentáře:

Okomentovat